Een blauw tapijt

Welk jaargetijde het ook is, een tapijt is altijd een goed idee voor uw interieur. Het geeft warmte en sfeer, en zorgt voor demping van geluid. Maar welk tapijt kiest u?
Iedere persoon heeft een unieke smaak voor inrichting, en dat betekent dat ‘het perfecte vloerkleed’ er voor iedereen anders uitziet. Naast het feit dat een tapijt kiezen een kwestie van smaak is, zijn er richtlijnen die u helpen het juiste vloerkleed voor uw interieur te bepalen. Deze keer behandelen we waarom het blauwe vloerkleed zo populair is.
 
Blauwe vloerkleden
Blauw is een universele kleur die staat voor koelte en rust. Maar blauw kan ook warm en funky zijn als de kleur in meerdere details terugkomt. Dat maakt blauw een erg populaire kleur voor interieur, en dus ook voor tapijten. Met de kleur creëert u zo een Mediterraanse sfeer, of combineer het interieur met zilver- en grijze tinten voor een oosterse sfeer. Omdat er zoveel verschillende soorten vloerkleden zijn, kunnen we niet spreken van ‘het’ blauwe vloerkleed. Zo hebben we mooie authentieke tapijten, zoals dit donkerblauwe origineel handgeknoopt Modern Pessimo tapijt. Of het unieke Design Flower Power tapijt, met een sprankelend lichtblauw als accentkleur. Of ga voor dit moderne, krachtige Patchwork tapijt uit Iran. Er is volop keuze!
 
Combineren met interieur
Een blauw vloerkleed leent zich vaak perfect om te combineren met meubels en accessoires. Een reden om blauw te kiezen, is bijvoorbeeld om de ruimte een moderne of frissere uitstraling te geven. Staan er veel bruine tinten in uw kamer, dan is blauw een mooie afwisseling. Bij lichtere kleuren als zandkleur, wit en grijs geeft blauw de ruimte wat meer pit. Wilt u de look helemaal afmaken, zorg er dan voor dat er wat blauw terugkomt in accessoires in de ruimte. 
 
Hieronder volgen enkele foto’s van onze prachtige oosterse en moderne tapijten, om u alvast een beeld van ons uitgebreide assortiment te geven.