Combineer Perzische tapijten met uw interieurkleuren - Koreman

Combineer Perzische tapijten met uw interieurkleuren

Woontrends: Perzische tapijten zijn terug. Perzische tapijten raakten op de achtergrond door de opkomst van grafische tapijten, tapijten van (imitatie)stoffen en tapijten in Scandinavische stijl. Tegenwoordig zien we ze weer vaker. Ze zijn een geweldige manier om een beetje kleur aan uw interieur toe te voegen of om een leuke print te maken.

Oorsprong van Perzische tapijten

Perzische tapijten werden oorspronkelijk in Perzië gemaakt. Later kwamen deze tapijten voornamelijk uit Iran. Deze trend heeft zich sindsdien uitgebreid tot andere landen in het Midden-Oosten. Iran staat echter nog steeds bekend als het land waar de beste Perzische tapijten worden gemaakt.

Er zijn veel verschillende soorten Perzische tapijten. Er is een verschil tussen tapijten met weinig pool en tapijten met veel pool. Het type zonder pool wordt ook wel het kelimtype genoemd.

Passen Perzische tapijten, een trendy keuze voor woningen, bij uw interieurstijl?

Er zijn zoveel verschillende soorten Perzische tapijten dat ze aan alle soorten interieurs kunnen worden aangepast. Vooral als u van mixen en matchen houdt, zijn Perzische tapijten de perfecte keuze voor uw interieur. Ze zijn ideaal voor wie een wereldse of etnische binnenhuisinrichting heeft.

Een Perzisch tapijt kan iets extra’s toevoegen aan een modern interieur, ook al is het meestal in dezelfde kleur. Door een Perzisch tapijt in een andere kleur te gebruiken, of met een iets levendiger patroon, zal uw huis warmer en gezelliger aanvoelen.

Heeft u een wat drukke woonkamer? Kies dan een Perzisch tapijt in één kleur of in verschillende tinten van dezelfde kleur. Probeer een kleur te kiezen die bij uw interieur past. Kies bijvoorbeeld een vloerkleed in dezelfde kleur als uw bank, of hang een grote foto aan de muur. U kunt uw Perzisch tapijt ook aan de muur hangen in plaats van het op de vloer te leggen. U kunt uw Perzisch tapijt ook aan de muur hangen in plaats van het op de vloer te leggen, waardoor het een prachtige wanddecoratie wordt.

Perzische tapijten staan prachtig in elke kamer van uw interieur. Denk aan slaapkamers, woonkamers, gangen en zelfs keukens. Droomt u van een magisch oosters tapijt?

Koreman helpt u graag met uw keuze

✓ Grootste voorraad van de Benelux, geen stalen maar – what you see is what you get
✓ Vrijblijvende zichtzending op locatie
✓ Advies van binnenhuis architect
✓ 600 m2 prachtige showroom in hartje Maastricht
✓ Meer dan 60 jaar een zaak van vertrouwen
✓ Specialist in de mooiste en meest exclusieve handgeknoopte tapijten ter wereld
✓ Maatwerk tapijten mogelijk, custom made
✓ Ook het adres voor vakhandel en architecten

Deel dit artikel:

Bekijk ook:

Menu