fbpx
Design vloerkleden

Design vloerkleden speciaal gemaakt voor uw huiskamer

Bent u op zoek naar een echt design vloerkleed? Zou u graag uw interieur willen opfleuren met vloerkleed en een meer huiselijke, warme en modieuze uitstraling willen geven?   Koreman Maastricht biedt een uitgebreide collectie van vloerkleden aan: van traditionele tot moderne vloerkleden en van vintage tot Ziegler vloerkleden. Welke kiest u voor uw huis?  

Design en luxe vloerkleden uit het Midden-Oosten en Azië

Al onze tapijten, vloerkleden en meubels komen uit het Midden-Oosten en Azië. Creatief directeur Raimond Koreman reist persoonlijk af naar de landen. Hij zoekt de mooiste, meest bijzondere en exclusieve tapijten, vloerkleden en meubels uit. Door zijn jarenlange ervaring weet hij exact welke lokale ateliers hij moet bezoeken. De mooiste kunstwerken vinden we in deze inspirerende gebieden, die een en al cultuur uitademen. Ieder stuk in de collectie van Koreman Maastricht is persoonlijk uitgezocht en goedgekeurd.  

Koreman design vloerkleed modern tapijt

Onze collectie van design en luxe vloerkleden

Alle vloerkleden en tapijten worden met de hand gemaakt. Met zorg, toewijding en een groot hart voor het ontwerpen en maken van vloerkleden en tapijten. U vindt nergens anders zo’n unieke collectie als bij Koreman Maastricht, kijk ook eens op HOOGdesign voor recente projecten. Wat dacht u van Kazak vloerkleden, Patchwork vloerkleden, hoogpolige vloerkleden, Nomaden tapijten of Kelim vloerkleden.   Stuk voor stuk luxe, design en Oosterse vloerkleden. Een voordeel van onze vloerkleden zijn dat ze in elk interieur passen. Heeft u een klassiek of modern interieur? Een Ziegler of Perzisch vloerkleed creëert een prachtige uitstraling die oude tijden laat herleven.  

Kelim en exclusieve vloerkleden

Op zoek naar een echte blikvanger voor in uw slaapkamer? Dan zijn onze exclusieve vloerkleden een aanrader. Een Kelim vloerkleed is ook een uitstekende keuze. Kelim vloerkleden zijn handgeweven kleden zonder pool.   De patronen zijn geometrisch en van Oosterse stijl. Kelim komt in veel werelddelen voor. Onze Kelim vloerkleden komen onder andere uit Iran, Moldavië, Pakistan en Turkije. De kleurstellingen, maten en patronen zeggen veel over het land waar de Kelim handgeweven is.  

Een uniek vloerkleed op maat gemaakt

Heeft u een eigen stijl en weet u precies hoe uw vloerkleed eruit hoort te zien? Wij maken uw gewenste vloerkleed geheel op maat. Wij werken graag met u samen en begeleiden u in dit proces. Ook kunnen wij onze collectie vloerkleden aanpassen aan uw specifieke wensen. Liever een andere kleur of wilt u graag dat een patroon minder aanwezig is?   Wij regelen het voor u.  

Koreman Maastricht: onze specialiteiten

Al meer dan 50 jaar houden wij van vloerkleden en tapijten. Elk jaar gaan wij met liefde en vol passie weer op zoek naar nieuwe, exclusieve en luxe vloerkleden. Naast tapijten en vloerkleden hebben wij ook andere passies:

 • Oosterse tapijten
 • Moderne tapijten
 • Indiase meubels
 • Chinese meubels
 • Accessoires
 • Onderhoudsmiddelen
 • Services

Onze services bestaan uit het reinigen en restaureren van uw oude of vieze vloerkleden.  

Bezoek onze winkel of onze webshop

Bent u overtuigd? Wilt u eerst onze unieke design vloerkleden met eigen ogen aanschouwen? Kom langs in onze winkel in hartje Maastricht! Bel of mail ons om een afspraak te maken: 043-3212926 en info@koremanmaastricht.nl

Contact opnemen
Tapijten bekijken Oosterse meubelen bekijken
Waarom Koreman Maastricht
 • Goede waardering

 • Topexperts

  Onze adviseurs zijn topexperts

 • Groot assortiment

  Groot assortiment uit voorraad

 • Klantenservice

  Interieurarchitect assistentie

Blog posts
 • Hoogpolig of laagpolig vloerkleed?

  Een vloerkleed uitzoeken dat bijdraagt aan de juiste sfeer in uw ruimte, is lastig. Vloerkleden zijn er namelijk in allerlei maten, vormen, stijlen, kleuren, materialen en diktes.
  Tapijt kan hoog- of laagpolig zijn en bestaan uit een gesneden pool (zoals frisé, moquette, saxony, shag en velours) of lusjestapijt (bouclé). Hoe hoger de pool is, hoe weelderiger het kleed. Een hoogpolig tapijt is dikker dan een laagpolig tapijt, en voelt daardoor luxer aan. Maar misschien is een laagpolig kleed in uw situatie wel praktischer. De eigenschappen van de polen bepalen welk type tapijt het best past in uw kamer.

  Read more
 • Om de 5 a 10 jaar reinigen tapijt reinigen

  Dagelijks gebruik of een ongelukje hebben impact op uw vloerkleed. Een mooi tapijt verdient het dan ook om goed onderhouden en verzorgd te worden. En na een reiniging geniet u des te meer van het vloerkleed, wetende dat de vloer weer helemaal fris is. Een handgeknoopt of geweven tapijt is behoorlijk slijtvast, maar ook dit tapijt wordt natuurlijk vroeg of laat vies. Hieronder volgen enkele tips om ervoor te zorgen dat uw tapijt blijft stralen.

  Read more
 • lavish-fine-design-tapijt-moderne-exclusieve-luxe-design-tapijten-zijde-zwart-grijs-antraciet-geel-310x252-koreman-maastricht-03628-interieur

  Een nieuw vloerkleed?

  Welk vloerkleed kiest u? En op basis waarvan? In de winkel of webshop kan het er perfect uitzien, maar hoe weet u van tevoren dat het kleed net zo mooi in de ruimte ligt, zoals u verwacht? Hieronder enkele tips om rekening mee te houden bij de aanschaf van een nieuw tapijt.

  Read more