Geef uw interieur een opknapbeurt met een Perzisch tapijt - Koreman

Geef uw interieur een opknapbeurt met een Perzisch tapijt

Als de basis van uw woonkamer eenmaal staat, is het tijd om te kijken naar de meubels en accessoires die de ruimte compleet zullen maken. Vloerkleden zijn een essentieel onderdeel van het warmer maken van een zithoek, en een van de meest terugkerende trends zijn Perzische tapijten. In dit artikel laten we aan de hand van tips zien hoe zulke tapijten een prachtige aanvulling kunnen zijn op elk interieur.

Hoe weet ik of een Perzisch tapijt authentiek is?

Het zoeken naar een echt Perzisch tapijt kan al snel een tijdrovende aangelegenheid worden. Zo’n investering doen om een mooi en uniek interieurstuk aan te schaffen is natuurlijk prachtig, maar als u dat doet, wilt u er wel zeker van zijn dat het “authentiek” is. Ten eerste is een Perzisch tapijt de naam die gegeven wordt aan een handgeknoopt tapijt uit Iran (het vroegere Perzië). Ten tweede zijn er een aantal dingen waar u op moet letten als u een nieuw tapijt koopt.

Zoek naar onvolkomenheden en asymmetrieën

Omdat Perzische tapijten met de hand worden geknoopt, zijn er altijd kleine onvolkomenheden ergens in het patroon of op de rug, en is er nooit sprake van perfecte symmetrie. Het zijn deze kleine “fouten” die het tapijt zijn karakter geven en het uniek maken.

Bekijk de knoop in het tapijt

Buig de pool van het tapijt met twee vingers zodat u helemaal tot de achterkant kunt kijken en controleer de knopen. – Gebruikte materialen Gebruikte materialen

Authentieke Perzische tapijten zijn gemaakt van fijne natuurlijke materialen zoals wol, zijde en katoen. Behalve dat ze met de hand worden gemaakt, kunnen de gebruikte materialen ze ook duurder maken. Dit heeft echter het voordeel dat zij duurzaam zijn en vele jaren, soms generaties lang, kunnen worden gebruikt.

Laatste afwerkingen

Perzische tapijten worden gecompleteerd met prachtige randen en franjes, die ook met de hand worden toegevoegd met behulp van kettingdraden. Deze zijn te zien op de korte zijden van het tapijt.

Perzische tapijten passen bij elk interieur

Zoals u in deze blog zult lezen, zijn Perzische tapijten er in veel verschillende stijlen, prints en kleuren. Er zijn prachtige traditionele tapijten met intense kleuren en prints die onmiddellijk warmte geven aan een kamer, maar er zijn ook moderne tapijten met ingetogen kleuren en subtiele, uitvergrote prints. Dit betekent dat Perzische tapijten een geweldige aanvulling kunnen zijn op elk interieur.

Een groot, in het oog springend Perzisch tapijt in uw woonkamer geeft de hele kamer een warme en uitnodigende uitstraling. U kunt echter ook kiezen voor subtielere, kleinere vloerkleden, zoals een mooie vintage loper onder of voor een bijzettafel, of een lange variant in een studeerkamer of hal. Dit kan er ‘kaal’ uitzien, vooral als u een lange gang hebt, maar met een mooi vloerkleed als dit is dit probleem snel opgelost en voelt de ruimte als een deel van het huis.

Persoonlijk ben ik dol op Perzische tapijten met hun gedempte kleuren en moderne geometrische vormen, maar stiekem ben ik ook dol op authentieke vintage exemplaren met hun rijke prints en diepe kleuren. Een leuke tip om hiermee te variëren is dat levendige, kleurrijke tapijten warmer zijn in de wintermaanden, terwijl rustige tapijten in rustige kleuren frisser zijn in de zomermaanden.

Koreman helpt u graag met uw keuze

✓ Grootste voorraad van de Benelux, geen stalen maar – what you see is what you get
✓ Vrijblijvende zichtzending op locatie
✓ Advies van binnenhuis architect
✓ 600 m2 prachtige showroom in hartje Maastricht
✓ Meer dan 60 jaar een zaak van vertrouwen
✓ Specialist in de mooiste en meest exclusieve handgeknoopte tapijten ter wereld
✓ Maatwerk tapijten mogelijk, custom made
✓ Ook het adres voor vakhandel en architecten

Deel dit artikel:

Bekijk ook:

Menu