Koreman Maastricht

Koreman is a family business that has been bringing the most beautiful interior products from Asia to the Netherlands from passion and love for more than 50 years.
They are known for their personally selected extensive collection of Persian, Oriental and Design carpets.
By Over the years they have grown from the specialist when it comes to modern and Oriental interior products.

Waarom Koreman Maastricht
 • Goede waardering

 • Topexperts

  Onze adviseurs zijn topexperts

 • Groot assortiment

  Groot assortiment uit voorraad

 • Klantenservice

  Interieurarchitect assistentie

Blog posts
 • Hoogpolig of laagpolig vloedkleed?

  Een vloerkleed uitzoeken dat bijdraagt aan de juiste sfeer in uw ruimte, is lastig. Vloerkleden zijn er namelijk in allerlei maten, vormen, stijlen, kleuren, materialen en diktes.
  Tapijt kan hoog- of laagpolig zijn en bestaan uit een gesneden pool (zoals frisé, moquette, saxony, shag en velours) of lusjestapijt (bouclé). Hoe hoger de pool is, hoe weelderiger het kleed. Een hoogpolig tapijt is dikker dan een laagpolig tapijt, en voelt daardoor luxer aan. Maar misschien is een laagpolig kleed in uw situatie wel praktischer. De eigenschappen van de polen bepalen welk type tapijt het best past in uw kamer.

  Lees verder
 • Om de 5 a 10 jaar reinigen tapijt reinigen

  Dagelijks gebruik of een ongelukje hebben impact op uw vloerkleed. Een mooi tapijt verdient het dan ook om goed onderhouden en verzorgd te worden. En na een reiniging geniet u des te meer van het vloerkleed, wetende dat de vloer weer helemaal fris is. Een handgeknoopt of geweven tapijt is behoorlijk slijtvast, maar ook dit tapijt wordt natuurlijk vroeg of laat vies. Hieronder volgen enkele tips om ervoor te zorgen dat uw tapijt blijft stralen.

  Lees verder
 • lavish-fine-design-tapijt-moderne-exclusieve-luxe-design-tapijten-zijde-zwart-grijs-antraciet-geel-310x252-koreman-maastricht-03628-interieur

  Een nieuw vloerkleed?

  Welk vloerkleed kiest u? En op basis waarvan? In de winkel of webshop kan het er perfect uitzien, maar hoe weet u van tevoren dat het kleed net zo mooi in de ruimte ligt, zoals u verwacht? Hieronder enkele tips om rekening mee te houden bij de aanschaf van een nieuw tapijt.

  Lees verder