Koreman in China – zoveel tegenstellingen in een land!

Kleur, kleur en nog eens kleur!

China is het land van de tegenstellingen, van de contrasten en dat geldt zeker voor het kleurgebruik in de Chinese meubels! Ik heb ongelooflijk mooie meubels kunnen kopen uit zeer exclusieve Chinese collecties. Het zijn unieke, persoonlijke kunstwerken, stuk voor stuk. Als u van onderscheidend, authentiek en bijzonder houdt, dan weet u wat ik bedoel.

Chinese meubelkunstenaar

Onze meubelmaker in China verwelkomt ons zeer gastvrij. Zo drinken we eerst gezellig een kopje Chinese thee. Daarna worden de prachtige, oude en authentieke Chinese meubels één voor één aan ons getoond. We bekijken de meubels van deze vakman kritisch. Alleen de bijzondere meubels gaan mee naar huis. Als wij de meubels uitzoeken zijn ze meestal nog niet gerestaureerd. In samenspraak met de restaurateur beslis ik wat de mooiste, passende finishing touch is.

Hoge kwaliteit, afgemaakt met een natuurlijke laklaag

Niet alleen zijn deze Chinese meubels uniek, maar ook zijn het meubels van een hoge kwaliteit. Handwerk, puur en degelijk. Koreman is trouwens het enige bedrijf dat een speciale natuurlaklaag gebruikt om meubels optimaal te beschermen. Deze natuurlaklaag geeft de meubels ook net dat beetje meer. Ze lijken sprekender, kleuren krijgen waar ze recht op hebben: een lichte glans.

Neem zelf een kijkje in China met behulp van onderstaande foto’s en ga naar onze China-collectie om het resultaat van deze inkoopreis met eigen ogen te bekijken.

Veel plezier en tot de volgende keer!