Luxe vloerkleden

Luxe vloerkleden: handgemaakt in het Midden-Oosten en Azië

De luxe vloerkleden van Koreman Maastricht zijn onmisbaar in een warme, gezellige en modieuze woonkamer. Door de levendige patronen en stijlvolle kleuren geeft het uw interieur een karaktervolle en huiselijke sfeer.

 

De luxe vloerkleden zijn van uitzonderlijk hoge kwaliteit en worden met de hand gemaakt in het Midden-Oosten en Azië.

 

Unieke Oosterse en Perzische vloerkleden

Alle vloerkleden en tapijten van Koreman Maastricht zijn vakkundig geselecteerd en aangekocht in de landen van herkomst: Iran, Pakistan, Nepal en meer. Wij reizen jaarlijks af naar het Midden-Oosten en Azië om vloerkleden, tapijten en meubels in te kopen.

 

We gaan op bezoek bij tal van lokale ateliers uit ons uitgebreide netwerk en zoeken de mooiste luxe en design vloerkleden en tapijten uit. Koreman Maastricht speurt naar de meest exclusieve pareltjes speciaal voor u.

 

Dat maakt ons uniek in Nederland.

 

Luxe en design vloerkleden

Het doel van Koreman Maastricht luidt dan ook: het creëren van superieure, handgemaakte, luxe vloerkleden die de reputatie van Koreman waarmaken op het gebied van design, kwaliteit, levensduur en waarde.

 

In onze webshop en in onze winkel in Maastricht vindt u een prachtige en exclusieve collectie van Oosterse, Perzische en moderne vloerkleden en design interieur. Bekijk bijvoorbeeld de collectie Ziegler tapijten, Patchwork, traditionele tapijten of Kelim tapijten.

 

Kelim tapijt

Een Kelim tapijt is een handgeweven kleed zonder pool. De patronen van een Kelim zijn geometrisch en in Oosterse stijl uitgevoerd. Kelim tapijten zijn al jarenlang erg geliefd. In bijvoorbeeld Moldavië, Pakistan, Iran en Turkije worden Kelims al eeuwenlang met de hand gemaakt.

 

Een kelim tapijt met veel kleur biedt veel sfeer in uw huiskamer. Een rustig ogende kelim zorgt juist vaak voor eenheid binnen het interieur.

 

Moderne en vintage tapijten

Naast luxe vloerkleden en Kelim tapijten heeft Koreman Maastricht ook een uitgebreide collectie aan moderne en vintage tapijten. Al onze tapijten en vloerkleden hebben een eigen karakter en ziel, omdat ze met de hand worden gemaakt. Onze tapijten en vloerkleden zijn in niets te vergelijken met een machinaal gemaakte tapijt of vloerkleed.

 

Neem onze unieke vintage tapijten met hun eigentijdse uitstraling. Vintage tapijten zijn gerestaureerde, gebruikte tapijten. Ze zijn opgelapt en soms herkleurd. Hun brede combinatiemogelijkheden in vrijwel elk interieur maken het tot een populair tapijt.

 

Over Koreman Maastricht

Koreman Maastricht is een warm familiebedrijf. Al meer dan 50 jaar halen wij vol passie en liefde de mooiste, luxe en handgeknoopte tapijten uit het verre oosten naar Nederland.

 

Koreman Maastricht groeide in 2 generaties uit van eenmanszaak naar een wereldspeler in de tapijtenwereld. Naast tapijten en vloerkleden verkopen wij ook Oosterse meubels en geven wij interieur advies. Daarnaast repareren en reinigen wij tapijten en vloerkleden.

 

Vindt nu uw perfecte luxe vloerkleed bij Koreman Maastricht

Bent u op zoek naar een luxe vloerkleed om uw woonkamer een warmere uitstraling te geven? Bij Koreman Maastricht vindt u gegarandeerd uw perfecte vloerkleed. Wordt het een Kelim, vintage, modern of toch een traditioneel vloerkleed?

 

Maak nu een afspraak via ons telefoonnummer 043-3212926, e-mail info@koremanmaastricht.nl of kom langs in Maastricht!

Contact opnemen
Tapijten bekijken Oosterse meubelen bekijken
Waarom Koreman Maastricht
 • Goede waardering

 • Topexperts

  Onze adviseurs zijn topexperts

 • Groot assortiment

  Groot assortiment uit voorraad

 • Klantenservice

  Interieurarchitect assistentie

Blog posts
 • Hoogpolig of laagpolig vloedkleed?

  Een vloerkleed uitzoeken dat bijdraagt aan de juiste sfeer in uw ruimte, is lastig. Vloerkleden zijn er namelijk in allerlei maten, vormen, stijlen, kleuren, materialen en diktes.
  Tapijt kan hoog- of laagpolig zijn en bestaan uit een gesneden pool (zoals frisé, moquette, saxony, shag en velours) of lusjestapijt (bouclé). Hoe hoger de pool is, hoe weelderiger het kleed. Een hoogpolig tapijt is dikker dan een laagpolig tapijt, en voelt daardoor luxer aan. Maar misschien is een laagpolig kleed in uw situatie wel praktischer. De eigenschappen van de polen bepalen welk type tapijt het best past in uw kamer.

  Lees verder
 • Om de 5 a 10 jaar reinigen tapijt reinigen

  Dagelijks gebruik of een ongelukje hebben impact op uw vloerkleed. Een mooi tapijt verdient het dan ook om goed onderhouden en verzorgd te worden. En na een reiniging geniet u des te meer van het vloerkleed, wetende dat de vloer weer helemaal fris is. Een handgeknoopt of geweven tapijt is behoorlijk slijtvast, maar ook dit tapijt wordt natuurlijk vroeg of laat vies. Hieronder volgen enkele tips om ervoor te zorgen dat uw tapijt blijft stralen.

  Lees verder
 • lavish-fine-design-tapijt-moderne-exclusieve-luxe-design-tapijten-zijde-zwart-grijs-antraciet-geel-310x252-koreman-maastricht-03628-interieur

  Een nieuw vloerkleed?

  Welk vloerkleed kiest u? En op basis waarvan? In de winkel of webshop kan het er perfect uitzien, maar hoe weet u van tevoren dat het kleed net zo mooi in de ruimte ligt, zoals u verwacht? Hieronder enkele tips om rekening mee te houden bij de aanschaf van een nieuw tapijt.

  Lees verder