fbpx
Service

Service van Koreman Maastricht

Vrijblijvend zichtzendingen
Het is voor ons heel belangrijk er voor te zorgen dat, indien u een tapijt koopt, het ook helemaal naar uw wens is. Omdat wij van mening zijn dat u thuis pas écht de goede keuze kunt maken, komen we geheel vrijblijvend met een aantal door u geselecteerde tapijten bij u thuis. In uw eigen interieur kunt u vervolgens zien hoe de kleuren en patronen van het tapijt overkomen en combineren. U zult er trouwens versteld van staan hoe anders de tapijten dan weer uitkomen, bijvoorbeeld doordat kleuren die gaan combineren er sterker uitkomen dan in de winkel!   Het kan natuurlijk voorkomen dat thuis in uw eigen interieur blijkt dat de afmetingen, kleuren of patronen van de geselecteerde tapijten niet geschikt zijn. In dat geval selecteren wij opnieuw samen met u, of desgewenst zelf, een aantal tapijten die wij wél geschikt achten voor uw interieur. Er is immers maar één doel; dat u helemaal tevreden bent met de aankoop van uw tapijt.
Vrijblijvend advies bij u thuis
Wij worden regelmatig gevraagd eerst een keer thuis te komen kijken naar het interieur.De keus op het gebied van handgeknoopte tapijten is immers erg groot. Met een indruk van uw interieur kunnen wij u nog beter adviseren op het moment dat u tapijten komt selecteren die u thuis zou willen zien. U kunt daarbij denken aan adviezen over de kleurstelling, afmeting, patronen en het soort tapijt.   De medewerkers van Koreman Perzische Tapijten en interieur zijn dagelijks bezig met de toepassing van handgeknoopte tapijten in zeer diverse interieurs. Bovendien hebben wij een erkende binnenhuisadviseur in dienst, die u een optimaal advies kan geven. Dit houdt in dat wij met u kunnen meedenken over de wijze waarop handgeknoopte tapijten ingepast kunnen worden in uw interieur, zodat deze een bijdrage leveren aan de sfeer die u wilt creëren.   Stelt u het op prijs dat een van onze medewerkers eerst eens vrijblijvend bij u thuis komt kijken, teneinde een eerste advies te kunnen geven, dan kunt u dit aangeven op het aanvraagformulier.
Onderhoud van een handgeknoopt tapijt
Ondertapijt Wij adviseren om onder een handgeknoopt tapijt ondertapijt toe te passen. In de eerste plaats voor uw veiligheid. Er ontstaat namelijk een gevaarlijke situatie indien een tapijt los op een gladde harde ondervloer wordt neergelegd. Tevens wordt de levensduur van het tapijt aanzienlijk verlengd en het schuiven of kruipen van het tapijt wordt tegengegaan. Wij hebben zowel ondertapijt voor op harde vloeren, als ook voor op vloerbedekking. Het ondertapijt wordt los onder het gehele handgeknoopte tapijt neergelegd.   Vlekkenwijzer Wij hanteren zelf twee methodes om vlekken uit handgeknoopte tapijten te halen. Schep eerst voorzichtig het overtollige vocht weg met bv een lepel, daarna kunt u met een theedoek, die u vochtig maakt met lauw water met een beetje natuurazijn (hetzelfde azijn dat voor sla gebruikt wordt), op de vlek deppen. Het is belangrijk dat u niet gaat wrijven, omdat u daarmee de vlek alleen maar groter zou kunnen maken. Ook zou u bruisend bronwater over de vlek kunnen schenken, de bruiskracht heeft ook een reinigende werking. Ook bij deze methode droog deppen met een theedoek. Laat het tapijt daarna goed drogen.   Het is wel altijd essentieel dat de vlek meteen verwijderd wordt!
Tapijt reiniging

Koreman Perzische tapijten en interieur kan ook voor professionele tapijt reiniging zorgen. U kunt de keuze maken uit twee verschillende soorten traditionele reiniging.
Voor wollen tapijten.
Traditionele door en door reiniging. Kosten € 35 /m²
Traditionele oppervlakte reiniging. Kosten € 30 /m²
Voor zijden tapijten.  
Traditionele reiniging zijde. Kosten € 40 /m²
Het is mogelijk om de reiniging bij u thuis op te halen en weer terug te brengen.

Wij willen u er op wijzen dat niet alle vlekken verwijderbaar zijn!

 

Reparatieatelier
Nieuwe handgeknoopte tapijten hebben relatief weinig onderhoud nodig. Regelmatig stofzuigen is vaak al voldoende. Het kan echter voorkomen dat tapijten beschadigd raken in het dagelijkse gebruik. Oude en antieke handgeknoopte tapijten kunnen slijtage plekken vertonen of bijvoorbeeld toe zijn aan nieuwe franjes. Koreman heeft een eigen restauratie atelier waar allerhande reparatie en herstel werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. Zo kan U bijvoorbeeld terecht voor het herstellen of aanpassen van de franjes, het restaureren van gaten of scheuren en het herstellen van de randen. Als u vragen heeft over het onderhoud van uw tapijt of een offerte aan wilt vragen voor herstel werkzaamheden kunt u met ons contact op nemen.
Waarom Koreman Maastricht
  • Goede waardering

  • Topexperts

    Onze adviseurs zijn topexperts

  • Groot assortiment

    Groot assortiment uit voorraad

  • Klantenservice

    Interieurarchitect assistentie