fbpx
Reiniging / reparatie

Tapijt reinigen

Heeft u een mooi handgeknoopt of geweven tapijt? Dan kan dit tapijt jarenlang mee. Hoewel de tapijten behoorlijk slijtvast zijn, worden ze natuurlijk wel vies. Dagelijks gebruik of een ongelukje kunnen hun effect hebben op de uitstraling van uw vloerkleed. De reiniging van deze tapijten verwijdert vlekken (mits geen blijvende beschadiging is opgetreden door bijv. chloor of andere bijtende stoffen) en brengt de originele kleuren weer naar voren. Koreman Eigentijds Wonen verzorgt de reiniging van uw tapijt graag. Tapijtreiniging voor Perzische tapijten, kelims en andere tapijten die zijn vervaardigd uit natuurlijke materialen zoals wol en zijde is een specialistische taak. Let er wel op dat de reiniging geheel voor uw eigen risico is! Het is mogelijk dat niet alle vlekken verwijderd worden!

Reiniging wollen tapijten Traditionele reiniging wol. Kosten € 30 /m² Carpet antimot behandeling. Kosten € 5,- /m² Carpet guard protection behandeling. Kosten € 5,- /m²Reiniging zijden tapijten Traditionele reiniging zijde. Kosten € 40 /m² Carpet antimot behandeling. Kosten € 5,- /m² Carpet guard protection behandeling. Kosten € 5,- /m²  Haal en breng service Is het voor u niet mogelijk om het tapijt zelf bij ons te krijgen? Dan is het mogelijk om het te reinigen tapijt bij u thuis op te halen en weer terug te brengen, hieraan zijn wel kosten verbonden. Neem hiervoor contact met ons op 043 3212926. Heeft u interesse in reiniging van uw tapijt? Bent u geïnteresseerd in het laten reinigen van uw tapijt? Neem dan even contact met ons op 043 3212926. Wij horen graag uw wensen en het soort tapijt dat u wilt reinigen. We kunnen u dan het beste adviseren wat betreft de benodigde reiniging en eventueel een haal en breng-afspraak maken. Komt u zelf langs met uw tapijt in onze winkel te Maastricht? Dat kan natuurlijk altijd. Bekijk hier onze openingstijden. Tips voor reinigen vlekken uit tapijt U hoeft natuurlijk niet voor elke kleine vlek uw hele tapijt te laten reinigen, als u er maar snel bij bent en de vlek meteen behandelt. Snelle behandeling van de vlek is essentieel! Hier onder twee tips om de ergste schade te voorkomen en nog langer te genieten van uw mooie tapijt: Schep eerst voorzichtig het overtollige vocht weg met bv een lepel, daarna kunt u met een theedoek, die u vochtig maakt met lauw water met een beetje natuurazijn (hetzelfde azijn dat voor sla gebruikt wordt), op de vlek deppen. Het is belangrijk dat u niet gaat wrijven, omdat u daarmee de vlek alleen maar groter zou kunnen maken. Ook zou u bruisend bronwater over de vlek kunnen schenken, de bruiskracht heeft ook een reinigende werking. Ook bij deze methode droog deppen met een theedoek. Laat het tapijt daarna goed drogen.

Tapijt Reparatie

Een handgeknoopt tapijt kan altijd worden gepareerd. Het is natuurlijk afhankelijk van de aard en omvang van de schade of het rendabel is de reparatie te laten uitvoeren. De reparatie van een handgeknoopt oosters tapijt kan namelijk enkel worden uitgevoerd door een vakman die vaak ook de kunst van het tapijtknopen moet verstaan. Een dergelijke specialist kan niet alleen afgesleten randen repareren maar zelfs gaten in het tapijt ‘bij-knopen’.

Al vele decennia voert Koreman bovengenoemde reparaties en reinigingen uit.

U kunt telefonisch met ons een afspraak maken op tel. nr. 043 3212926 of vul ons contactformulier in.

Waarom Koreman Maastricht
  • Goede waardering

  • Topexperts

    Onze adviseurs zijn topexperts

  • Groot assortiment

    Groot assortiment uit voorraad

  • Klantenservice

    Interieurarchitect assistentie