fbpx

Nieuwe trend: Vintage tapijten

Recoulored tapijten

Bij een recoulored tapijt wordt een bestaand, veelal gebruikt, tapijt eerst goed schoongemaakt en gerepareerd. Hierna wordt het eerst ontkleurd. En daarna wordt het behandeld met natuurlijke verfstoffen zodat je een felle, effen kleur krijgt. De initieel aangebrachte print van het oude tapijt blijft er nog wel een beetje doorheen schijnen. Elke tapijt heeft zo zijn eigen unieke design en kleur, zo ook ons Kelim vloerkleed.

Patchwork tapijten

Patchwork tapijten bestaan uit zorgvuldig gekozen deeltjes van oude tapijten die samengebracht weer één prachtig, eigentijds kleed vormen. De tapijten worden voorzien van een stevig onderkleed en worden met de grootste zorg gefestonneerd. Het gebruik van oude kleden met rijke kleuren, warme tinten, en buitengewone patronen maken deze nieuwe patchwork tapijten bijzonder en een echte aanwinst voor uw interieur.

Kijk voor inspiratie bij ons aanbod luxe vloerkleden en vintage patchwork tapijten

Perzische tapijten

Iran staat ook wel bekend als Perzië. Hier komt dus de term ‘Perzische tapijten’ vandaan. Perzische tapijten worden al eeuwen met veel zorg, met de hand gemaakt. Wij halen onze vintage tapijten uit Iran, Turkije en Pakistan. Hier worden ze gerestaureerd in de ateliers waar ze in eerste instantie gemaakt werden. Daarna worden behandeld. Bijvoorbeeld door ze te ontkleuren en te voorzien van een nieuwe kleur. Dit gebeurt met louter natuurlijke materialen.

Rozen Kelims

Naast de herkleurde en samengestelde tapijten bestaan er ook de zogenaamde rozen kelims. Een kelim is een plat, handgeweven tapijt, zonder opstaande haartjes. Het patroon heeft vaak ingewikkelde, geometrische patronen of een prachtig gedecoreerde afbeelding met rozen.  Kelims komen voornamelijk uit Iran en Turkije.

Wij halen onze vintage tapijten en design vloerkleden uit Perzië. Het bijzondere van een vintage kelim is dat de patronen aan beide zijden meestal gelijk zijn. Er is dus geen verschil tussen de voor- of achterkant. Een kelim kan gebruikt worden als tapijt op de vloer, maar ook dienen als wanddecoratie. Bekijk het aanbod van diverse rozen kelim op onze site.