Wat is een kelim vloerkleed? - Koreman

Wat is een kelim vloerkleed?

Bent u op zoek naar een opvallende toevoeging aan uw woonkamer? Een mooi tapijt kan de aanblik van uw huis volledig veranderen en een heerlijke sfeer scheppen. Er zijn verschillende soorten tapijten waaruit u kunt kiezen. Moderne vloerkleden, design vloerkleden en vloerkleden met een vintage look die opruimen. Kelim tapijten zijn daar een goed voorbeeld van.

Kelim tapijten

Kelim tapijten zijn gebaseerd op de traditionele manier van tapijten maken in het Oosten. Het zijn dunne, met de hand geknoopte tapijten zonder pool, die worden gekenmerkt door een verscheidenheid van patronen van oosterse oorsprong. kelim is een Turkse naam. De tapijten worden geweven op een weefgetouw en het garen is meestal van wol. Op deze manier kunnen zeer fijne en mooie ontwerpen worden verkregen. De tapijten zijn slechts ongeveer 3 mm dik en zijn gemakkelijk te onderhouden.

Kelim: dun, licht en gemakkelijk op te bergen

Kelim tapijten hebben een frisse, zomerse uitstraling, en hun grote voordeel is dat ze dun en licht zijn, zodat ze gemakkelijk kunnen worden opgerold en opgeborgen. U kunt een kelimtapijt tijdens de zomermaanden in uw woonkamer of onder uw eettafel leggen, en het vervolgens oprollen en vervangen door een ander tapijt tijdens de koudere maanden.

De verschillende patronen van kelim tapijten

Deze kelims zijn er in een verscheidenheid van patronen, kleuren en maten. Vroege kelim tapijtmakers gebruikten een verscheidenheid aan figuren en motieven op hun tapijten, vaak met een diepere betekenis. Vooral moderne kelim tapijten zijn prachtig om te zien en verkrijgbaar in een verscheidenheid van kleuren en patronen, waardoor ze de ster van het interieur worden. Zo zijn er patchwork tapijten, waarbij de tapijten aan elkaar zijn gehecht en elk deel een ander patroon heeft. Deze tapijten zijn perfect voor klassieke interieurs, maar ook voor die met een industriële of vintage uitstraling.

Koreman helpt u graag met uw keuze

✓ Grootste voorraad van de Benelux, geen stalen maar – what you see is what you get
✓ Vrijblijvende zichtzending op locatie
✓ Advies van binnenhuis architect
✓ 600 m2 prachtige showroom in hartje Maastricht
✓ Meer dan 60 jaar een zaak van vertrouwen
✓ Specialist in de mooiste en meest exclusieve handgeknoopte tapijten ter wereld
✓ Maatwerk tapijten mogelijk, custom made
✓ Ook het adres voor vakhandel en architecten

Deel dit artikel:

Bekijk ook:

Menu