Welk kleed is geschikt voor onder de eettafel? - Koreman

Welk kleed is geschikt voor onder de eettafel?

Veel mensen zouden er in eerste instantie niet meteen aan denken om een vloerkleed onder hun eettafel te leggen. Maar daar zou verandering in moeten komen. Door de simpele toevoeging van een vloerkleed, kunt u uw eethoek namelijk al een geheel nieuwe look geven. Een vloerkleed met een prachtig design of bijzondere kleur kan uw eethoek in één keer omtoveren tot een luxe eetpaleisje. Maar naast het feit dat kleden onder de eettafel ontzettend mooi staan, brengen ze ook een aantal andere voordelen met zich mee. Zo kan een vloerkleed in de eetkamer werken als geluidsdemper. Dus organiseert u wel eens gezellige diners waarbij de hele avond uitgebreid gekletst en gelachen wordt? Dan vormt een vloerkleed een ideale oplossing. Daarnaast is een vloerkleed een mooie afwerking van het interieur dat ervoor zorgt dat een ruimte gezellig en knus oogt. Ook worden losse elementen in een ruimte met elkaar verbonden waardoor het een groot en gezellig geheel wordt. Een vloerkleed onder de eettafel is dus om verschillende redenen een goed idee. Maar welk vloerkleed is nu het meest geschikt voor onder uw eettafel? Daar vertellen we u graag wat meer over.

Welk materiaal is het meest geschikt voor een vloerkleed in de eetkamer?

Zeker niet alle materialen vloerkleden vormen een goede match met de eetkamer. Het is voor de hand liggend dat er in de eetkamer vaak wordt ontbeten, geluncht, gedineerd en geborreld. Het is bijna niet te vermijden dat er dan af en toe wat kruimels op de grond vallen of dat er wat drinken wordt gemorst. Om die reden is het belangrijk dat u voor een vloerkleed kiest dat gemakkelijk te reinigen is. Daarnaast moet het materiaal bestand zijn tegen het geschuif van de stoelen. Kies daarom niet voor berber vloerkleden, hoogpolige kleden, vloerkleden met een bepaalde structuur zoals de Firenze en Marble en dunne, geweven vloerkleden die juist gaan opstropen bij wrijving. De wat zwaardere, laagpolige vloerkleden zijn meer geschikt om het verschuiven van (zware) stoelen soepel te laten verlopen.

Er zijn veel vloerkleden die juist wel geschikt zijn voor onder de eettafel, vooral vloerkleden van wol. Wollen tapijten zijn niet alleen mooi, maar ook nog eens zeer duurzaam en makkelijk te reinigen. Bij een wollen vloerkleed is de wolkwaliteit dan ook van belang. Wol met een hoog lanoline gehalte heeft een hoger vetgehalte en kan makkelijker worden onderhouden of gereinigd. Ook andere natuurlijke materialen, zoals natuur zijde, zijn goed schoon te maken. Wij raden het aan om u altijd te laten adviseren door een specialist of vakman. Zo bent u voordat u daadwerkelijk een vloerkleed gaat aanschaffen op de hoogte van de eigenschappen van producten en materialen.

Welke vorm en welk formaat moet het vloerkleed onder de eettafel hebben?
Ook de vorm en het formaat is erg belangrijk bij het uitkiezen van een geschikt vloerkleed voor onder uw eettafel. Het draait bij deze elementen allemaal om symmetrie met de eettafel. Als u een rechthoekige tafel heeft, kies dan ook voor een rechthoekig tapijt. Bij een ronde tafel past een rond of vierkant vloerkleed juist weer beter. Vervolgens is het een slim idee om uw tafel op te meten om de geschikte grootte voor het vloerkleed te kunnen bepalen. Belangrijk is als de stoelen nog steeds op het vloerkleed staan, wanneer iemand zijn/haar stoel naar achteren schuift om aan tafel te kunnen zitten. Zorg er daarom voor dat de lengte en breedte van het vloerkleed minstens 70 cm langer is dan de tafel zelf. Zo blijft het design van het tapijt nog mooi zichtbaar.

vloerkleed eetkamerKleur en patroon van mijn vloerkleed in de eetkamer

Tot slot zijn uiteraard de kleuren en patronen essentieel bij het selecteren van het ideale vloerkleed. Houd bij uw keuze altijd de inrichting van de rest van de kamer in gedachten. Heeft u een klassieke inrichting, ga dan ook voor een klassiek tapijt. Bedenk u ook van tevoren of het vloerkleed een ‘wauw’-factor moet vormen in de ruimte, of juist eerder moet opgaan in het geheel en de andere stukken in de kamer visueel moet ondersteunen. Heeft u nog maar weinig elementen in de ruimte die er echt uitspringen en wilt u dat het vloerkleed zorgt voor die ene wauw-factor, ga dan voor een vloerkleed in een gedurfde kleur of met een bijzonder patroon. Deze zult u al snel tegenkomen in onze collectie Masterpiece Tapijten. Maar neem bijvoorbeeld ook eens een kijkje bij onze Vintage Tapijten.

Mocht u nog hulp nodig hebben bij het uitkiezen van het ideale vloerkleed voor onder uw eettafel, dan kunt u altijd even contact opnemen met de deskundige stylisten van Koreman Maastricht voor interieuradvies. Ook kunt u een kijkje nemen op onze inspiratie-pagina.

Deel dit artikel:

Bekijk ook:

Menu