Authentieke Aziatische meubels

 

 

Liefhebbers van Aziatische meubels gaan naar Koreman in Maastricht

Authentieke Aziatische meubels zijn echt anders dan meubels uit Europa. En een meubel uit China is weer compleet anders dan een meubelstuk uit India of het Midden-Oosten. Dat kunt u met eigen ogen zien bij Koreman in Maastricht. Daar staan ze in de showroom-winkel nabij het Vrijthof. Loop vrijblijvend binnen of maak een afspraak als u meer wilt weten over authentieke Aziatische meubels. Of bekijk alvast onze collectie Aziatische meubels online.

Authentieke collectie Aziatische meubelen uit China en India

De Aziatische meubelen van Koreman Maastricht hebben een aantal eigenschappen gemeen: ze zijn altijd authentiek, uniek, handgemaakt of handgeweven en van hoge kwaliteit. De meeste meubelstukken zijn bovendien ook nog eens antiek. Een Aziatisch meubelstuk dat in een productiefabriek is gemaakt, past niet in ons assortiment en zult u daarom niet bij ons tegenkomen.

Wat de meeste Aziatische meubels gemeen hebben is dat ze gemaakt zijn van harde houtsoorten. Dat maakt ze oerdegelijk. En dat zou je niet zeggen als u een antieke Aziatische kast uit India met kenmerkende gebruikssporen aanschouwt. De deuren en lades zijn ontelbare keren geopend en gesloten maar scheuren, klemmen of kieren nog steeds niet.

Aziatische meubels zijn sfeervol en mysterieus

Bij het inrichten van een woonkamer staan we niet altijd stil bij de impact van een meubelstuk. Wij mensen houden ervan alles goed op elkaar af te stemmen. Het moet bij elkaar passen. Lekker rustig. Maar als u een Aziatisch meubel in uw interieur plaatst, zal merken dat er dan wel iets gebeurt met de ruimte. Het oriëntaalse en vaak mystieke karakter van het meubelstuk vestigt op een positieve manier de aandacht op zich. Met een Oosters meubel haal je meestal wel een eye catcher in huis.

Meubelen uit China

Typisch voor traditionele Chinese meubelen is dat het over algemeen geen zware of lompe meubelen zijn. Ze worden meestal gemaakt van hardhout en afgelakt in één kleur. Bijvoorbeeld in zwart, rood, geel of donkerblauw. Afhankelijk uit welke dynastie ze stammen worden Chinese meubelen veelal mooi afgewerkt met koperbeslag. Verschil met Europese meubelen is dat bij meubelen uit China het beslag eigenlijk altijd functioneel is. Decoratief beslag ter verfraaiing is zeldzaam.

Meubelen uit India

Een authentiek meubelstuk uit India zijn meestal zware meubelstukken en uitbundig gedecoreerd. Gemaakt van hardhout vertonen antieke Aziatische meubelen uit India de nodige gebruikssporen. Dat heeft te maken dat een bepaald meubelstuk van generatie op generatie werd doorgegeven. Het bleef in de familie. Veel meubels uit India werden gemaakt van oude deuren of luiken. Elke generatie veranderde het uiterlijk naar eigen goeddunken waardoor sommige kast er doorleefd en vrolijk uitzien.

Gevarieerd aanbod Aziatisch meubels bij Koreman Maastricht

Koreman heeft niet alleen naam en faam opgebouwd als het gaat om exclusieve vloerkleden. Het aanbod Aziatische meubels mag er net zo wezen. Koreman heeft in haar showroom-winkel een gevarieerde collectie geëtaleerd. Denk hierbij aan grote, middelgrote en kleine kasten uit China en India. En ook: side tables, dressoirs, salontafels, TV-meubels en kisten.

Koreman Aziatische kunst en accessoires

Koreman Maastricht heeft naast een uitgebreide collectie Aziatische meubels ook aansprekende Aziatisch kunst en accessoires. Manshoge beelden van krijgers te paard, dieren en mensen uit vervlogen Chinese dynastieën staan te pronken naast antieke Boeddhabeelden uit India. De beelden en accessoires zijn zorgvuldig geselecteerd en hebben museale kwaliteit. En het mooie is, u heeft geen kaartje te kopen om ze te bekijken. Alle pracht en praal is bovendien te koop.

Menu