Een authentieke Chinese kast koop je bij Koreman 

 

 

Chinese kasten in verschillende soorten, maten en kleuren

Koreman Exclusive Carpets heeft naast een groot assortiment vloerkleden ook een authentieke collectie Chinese kasten. In de showroom te Maastricht nabij het Vrijthof, staan onze oude Chinese kasten als kunstwerken te pronken. Zoekt u een zwarte oude Chinese kast, of een rode? Zoek dan niet verder en kom naar Koreman te Maastricht. Daar staan ze.

Voor in een klassiek en modern interieur

Oude Chinese kasten zijn makkelijk in te passen in westerse interieurs. Of u nu een artistiek of klassiek interieur heeft, er is altijd wel een kast die goed past bij de rest van uw meubels en stoffering.

De authentieke collectie Chinese kasten van Koreman is divers en verschillend van formaat.

U kunt kiezen uit kleine, middelgrote en grote kasten.

Wat de Chinese kasten van Koreman zo bijzonder maakt, is dat ze authentiek zijn en toch helder van kleur. Een grote, antieke Chinese kast is een echte blikvanger vanwege de typische vormgeving en kleurgebruik.  Zo zal een oude rode kast bijvoorbeeld perfect passen in een strak interieur bij een moderne zwarte bank. En een zwarte kast past in elk interieur: modern, klassiek, landelijk, Scandinavisch, hotel-chique en Oriëntaals uiteraard.

Chinese kasten van Koreman Maastricht zijn handgemaakt

China staat bekend als het land van massaproductie. Van ‘veel geweld voor weinig geld’. En China zou China niet zijn als ze de markante Chinese meubelen van weleer niet fabrieksmatig zouden kopiëren. Dat doen ze dus op grote schaal.

Een in de fabriek geproduceerd Chinese kast wordt meestal gemaakt van multiplex en waarna ze ‘authentiek’ worden gemaakt. Net echt, want dat kunnen ze in China wel, dingen goed namaken in fabrieken.

Wat ze niet vertellen is dat de klimaatomstandigheden (o.a. relatieve vochtigheid) in China anders zijn dan in Nederland. Iets wat gevolgen heeft voor een fabrieksproduct als een Chinese kast. Klemmende deuren en lades, scheuren en kieren zijn veel voorkomende mankementen die niet of niet goed te verhelpen zijn.

De kasten van Koreman zijn oud of antiek en hebben ondanks dat geen klemmende deuren of vastzittende lades en vertonen geen ‘nieuwbouw scheuren’. Ze zijn gebruikt en die sporen zie je terug, maar ze zijn niet versleten of stuk. Deze kasten zijn onverwoestbaar en vertellen een verhaal van andere tijden. Dat zie je en merk je.

Op zoek naar een Chinese kast rood of zwart?

U wilt een rode of zwarte antieke Chinese kast? Dan moet u eens komen kijken bij Koreman Exclusive Carpets in Maastricht want daar staan ze. Zelfs blauwe of bruine kasten staan er. U kent ons misschien van onze grote collectie exclusieve handgeknoopte Oosterse vloerkleden, maar tijdens onze reizen naar het Oosten speuren we ook altijd naar bijzondere Aziatische meubelen. Daarbij hebben we speciaal oog voor Chinese kasten. Die vinden we meestal in meubel- en antiekzaken in Chinese dorpjes.

Een manshoge prachtige rode Chinese kast of een nog immer glimmende zwarte van begin vorige eeuw kunnen we daar niet laten staan. Die transporteren we naar onze zaak in Maastricht, want van zulke mooie Chinese meubelen worden we blij. En u wellicht ook.

Wilt u een kleine Chinese kast? Dat kan ook. Die hebben we ook in onze winkel/showroom.

Een Chinese bruidskast is een apart verhaal

In veel gevallen zijn Chinese kasten authentieke bruidskasten. Het zijn kasten op vier poten met twee grote deuren en soms met een of twee lades onderin. Typisch kenmerk voor Chinese bruidskast zijn de twee halfronde ijzeren of koperen beslag op de deuren. Als de kastdeuren gesloten zijn vormen ze samen een gesloten cirkel. De platen staan symbool voor de twee huwelijkspartners die voortaan samen zijn. Echt Yin-Yang.

Een Chinese bruidskast werd vooral in de 19e eeuw veelvuldig gemaakt en gebruikt. De ouders van de bruid lieten dergelijke kast maken als aandenken en praktisch onderdeel van de uitzet. Het was immers in die tijd gebruikelijk dat de bruid introk bij de familie van haar echtgenoot.

Koreman bezorgt uw antieke kast bij u thuis

Uiteraard heeft Koreman een aantal Chinese bruidskasten in diverse formaten en kleuren.

Kijk maar eens op deze pagina, of kom eens langs in onze winkel. U kunt daarvoor eventueel, geheel vrijblijvend, een afspraak maken. De kast van uw keuze bezorgen we graag bij u thuis en zetten deze op de door u gewenste plek. Naast Chinese kasten, hebben wij ook nog een uitgebreid assortiment aan Indiase kasten en Oosterse tapijten. Neem dus vooral een kijkje op onze website voor ons uiteenlopende productenlijst.

Menu