Een Indiase kast verrast het interieur

 

 

Indiase kasten hebben veel bekijks

Zet een antieke Indiase kast tussen andere willekeurige kasten op een rij, dan is de kast uit India 9 van de 10 keer het meest in het oog springend. Wie een doorleefde authentieke Indiase kast wil kopen, haalt een blikvanger van jewelste in huis. De meest gehoorde reactie van mensen die zo’n kast voor het eerst zien is: “Wow, wat gaaf”.

De mate van imperfectie, de sporen van slijtage, de gebruikte materialen en soms pastelachtige kleuren maken Indiase kasten populair. De Indiase kasten van Koreman Maastricht voelen zich overal thuis maar staan vooral graag te pronken in een vintage of boheems interieur.

Antieke Indiase kast kenmerken

Een authentieke Indiase kast is meestal een robuuste kast, vervaardigd van dik, hardhout, zoals Birmees teakhout, acacia- of mangohout. In India is het gebruikelijk om deze kasten te maken van oude deuren en luiken. Een mooie traditie van hergebruik van materialen.

Indiase kasten zijn traditionele kasten die generaties lang meegaan in de familie. Elke generatie onderhoudt de kast naar eigen goeddunken. Zo krijgt een Indiase kast door de tijd heen, geregeld een nieuwe verflaag. Beschadigingen, gebruikssporen, deuken en krassen kenmerken verder de karakteristieke Indiase kasten.

Het houtsnijwerk is een kenmerk dat er mag wezen. Je kunt aan een oude kast uit India zien dat ze met veel liefde, geduld en vakmanschap zijn gemaakt. Kijk maar eens naar deze oude Almirah kast uit Jaipur-India. Gemaakt van acaciahout. De kastdeuren zijn oorspronkelijk poortdeuren van een tempel uit Jaipur. De kast oogt weliswaar ruw maar door de vintage-look is het juist een sieraad in een modern interieur.

Een tijdloze Indiase kast voor een eigentijds interieur

Een modern interieur is niet per definitie een strak interieur. Een Boheems (ook wel ‘boho’ genoemd) of vintage interieur is niet strak maar wel van deze tijd. Net als het populaire Ibiza-interieur. Interieurs die wel wat van elkaar weghebben.

Deze interieurstijlen zijn hippie-achtig en losjes. Vooral lichte muren en het gebruik van veel accessoires van natuurlijke materialen kenmerken dergelijke stijlen. Een oude Indiase kast voelt zich als een vis in het water in zo’n interieur.

Koreman Exclusive Carpets heeft een grote collectie antieke Indiase kasten in haar winkel-showroom te Maastricht. Grote, middelgrote en kleine kasten staan hier solide in de spotlights. Trouwens, Indiase kasten houden van goed gezelschap in de vorm van een authentiek handgeknoopt Oosters tapijt.

Koreman verkoopt alleen oude, authentieke Indiase kasten

Koreman gaat vaak op reis naar India. Voor handgeknoopte vloerkleden én traditioneel meubilair zoals de oude Indiase kasten. Deze pareltjes vinden we niet in de moderne winkelcentra van New Dehli of Mumbai maar wel in de stad Jaipur en directe omgeving. Daar kennen we inmiddels de weg en weten we precies waar we moeten zijn om uw toekomstige Indiase kast te vinden.

Als u belangstelling heeft voor een antieke Indiase kast in een bepaald formaat of kleurstelling, laat het ons dan weten. Dan gaan we desnoods voor u op zoek om de kast van uw dromen te ontdekken.

Koop uw Indiase kast veilig bij ons online of in Maastricht

Ons aanbod Aziatische meubelen is riant. U kunt kiezen uit tal van Indiase kasten, dressoirs, kisten en side tables.

Bekijk ons aanbod Indiase meubels in onze webwinkel en bestel veilig uw keuze. Zodra u uw aankoop heeft gedaan zorgen wij ervoor dat de door u gekochte Indiase kast kosteloos bij u thuis wordt bezorgd en geplaatst.

Wilt u liever eerst de gewenste kast met eigen ogen zien, kom dan naar onze winkel/showroom te Maastricht, nabij het Vrijthof. Handig is om daarvoor een vrijblijvende showroom-afspraak te maken. Dan heeft u alle tijd en aandacht en vertellen wij alles wat u wilt en moet weten.

Menu