Oosterse kasten van Koreman

 

 

Een oude Oosterse kast is niet zomaar een kast. Oosterse kasten spreken tot de verbeelding en hebben een verhaal. Daar kan Raymond Koreman u alles over vertellen. De Oosterse kasten van Koreman Maastricht hebben een aantal eigenschappen in gemeen: ze zijn authentiek en handgemaakt.

De magie van Oosterse kasten

‘Wat je van ver haalt, is lekker’ is een bekend gezegde. De kasten die Koreman van ver haalt, zijn stuk voor stuk pareltjes uit het Oosten. Denk aan statige, manshoge bruidskasten uit China of karakteristieke Indiase kasten voorzien van kunstig houtsnijwerk.

Tijdens zijn reizen naar het Verre Oosten weet Raymond Koreman precies waar hij de mooiste antieke Oosterse kasten kan vinden. Kennis van zaken, culturen en de landen is daarbij essentieel. Landen als China en India zijn immers te groot om op de bonnefooi rond te gaan struinen.

De kasten die door Koreman zorgvuldig zijn geselecteerd, staan allemaal uitgesteld in de winkel-showroom in het centrum van Maastricht, pal naast het Vrijthof. Ook die ene zwarte Oosterse kast waar u al zo lang naar op zoek bent, gaat u hier vast en zeker vinden.

Een antieke Oosterse kast schittert in een modern Westers interieur

Contrast in een interieur zorgt voor beleving en spanning. Creëer in uw huis daarom een aantal tegenpolen die elkaar aantrekken en versterken. Een antieke Oosterse kast in een modern Westers interieur is een mooi voorbeeld van een aantrekkelijk contrast.

In een hedendaags, strak vormgeven en ingetogen Westers interieur zal een kast uit India er op een prettige manier uitspringen. Net als een meesterwerk in een museum zal een Oosterse kast uw woonkamer verrijken. En dat woont bijzonder prettig. Daar hoeft u geen kunstkenner voor te zijn.

Bijzondere collectie van Koreman Maastricht

Koreman Maastricht heeft een bijzondere collectie antieke Oosterse kasten uit China en India. Alle kasten zijn handgemaakt en authentiek. Bij Koreman vindt u verschillende grote, middelgrote en kleine Oosterse kasten. Neem bijvoorbeeld de originele oude Almirah kast uit India (1910-1920, Rajasthan-India) of de donkerblauwe, handgemaakte Chinese Bruidskast (1900-1920, Ningbo-China). Bovendien staan in de winkel-showroom van Koreman ook enkele Oosterse dressoirs en sidetables tentoongesteld.

Van die Oosterse kast zwart is geen tweede

De collectie Oosterse meubels is zo speciaal omdat elk meubelstuk uniek is. Er is geen meubel hetzelfde en alle zijn absoluut handgemaakt. Dus als u die ene zwarte Oosterse kast koopt, zal niemand dezelfde hebben. Als een kennis van u wil dezelfde kast kopen, dan moeten we die persoon helaas teleurstellen. Maar Koreman houdt er niet van om mensen teleur te stellen en daarom hebben we voor iedereen een schitterend alternatief.

Oude kasten in perfecte staat

Als u een authentieke Oosterse kast bij Koreman in Maastricht koopt, bent u ervan verzekerd dat de kast nog in perfecte staat is. Dus geen klemmende lades of slecht sluitende kastdeuren. Elke kast verkeert in uitstekende conditie en kan nog steeds intensief gebruikt worden. De meeste Oosterse kasten zijn solide en vervaardigd van hardhout. Hoewel kasten uit India veel gebruikssporen kennen, zijn ze allerminst versleten, wankel of gammel. In onze winkel-showroom kunt u gerust de proef op de som nemen.

Kenmerken van kasten uit China

De kasten uit China die bij Koreman in de winkel-showroom staan, zijn oud en toch helder van kleur. Vooral naar Chinese Oosterse kasten (zwart en rood) is veel vraag. Normaalgesproken wanneer de vraag groot is, ligt namaak uit een Chinese fabriek op de loer. Bij Koreman Maastricht vindt u alles behalve namaak. Daar treft u alleen de echte, hardhouten authentieke Chinese kasten aan.

Het grote nadeel van de namaak Chinese kasten is dat ze van multiplex gemaakt zijn. Kastdeuren en lades gaan dan (o.a. door klimatologische omstandigheden) snel klemmen en panelen gaan scheuren. Het zijn kasten waar je snel spijt van krijgt.

Kenmerken van kasten uit India

Oude Oosterse kasten uit India zijn meestal stevige kasten van dik hardhout. Het zijn traditionele erfstukken die in een familie van generatie op generatie worden doorgegeven. Elke generatie onderhoudt en/of verfraait de kast naar eigen smaak en goeddunken.

Indiase kasten zijn vaak gemaakt van oude deuren of luiken (afkomstig van kloosters en paleizen) en voorzien van fraai houtsnijwerk. De licht zichtbare gebruikssporen en beschadigingen van de kasten maken deze kasten juist zo bijzonder en fraai en worden daarom niet weggewerkt.

Menu