Interieurontwerpers kiezen voor vloerkleden van Koreman - Koreman

Interieurontwerpers kiezen voor vloerkleden van Koreman

vloerkleed koreman

Steeds meer interieurontwerpers kiezen ervoor om een vloerkleed op te nemen in een interieurontwerp. En dat is opmerkelijk want er was een tijd dat een vloerkleed niet top of mind was bij veel professionals. Bij Koreman Exclusive Carpets in Maastricht merken we dat de tijden veranderen en dat steeds meer interieurontwerpers ervoor kiezen om een kwalitatief hoogstaand vloerkleed op te nemen in een interieurontwerp.

In het verleden werd een vloerkleed – al dan niet bewust – over het hoofd gezien bij een interieurontwerp. Een vloerkleed heeft traditioneel geen prioriteit bij ontwerpers. De nadruk ligt over het algemeen op de grote meubelstukken, verlichting en de kleur van
muren. Een vloerkleed kan gezien worden als een secundair element of een finishing touch. Natuurlijk kan een esthetische keuze bepalend zijn voor het wel of niet opnemen van een vloerkleed in een ontwerp. Bij een minimalistische stijl is een perfect afgewerkte houten of marmeren vloer al voldoende en zal en vloerkleed de esthetiek verstoren.

Daarnaast is de gedachte dat een vloerkleed snel vies wordt en moeilijk is te reinigen. Of dat ze stof aantrekken en snel verkleuren. Gelukkig geldt dit niet voor de vloerkleden van Koreman want die zijn 100% natuurlijk, kunnen tegen een stootje en
behouden hun kleur en vorm. Lees dit artikel maar eens: Een luxe vloerkleed is een duurzaam vloerkleed.

Een vloerkleed van Koreman is geen stoffig tapijtje

Koreman heeft een uitgebreide collectie moderne handgeknoopte vloerkleden. Dat deze vloerkleden uit het Verre Oosten komen betekent niet dat ze voorzien zijn van traditionele motieven. Integendeel, veel hedendaagse handgeknoopte vloerkleden uit traditionele
knooplanden zoals India, Iran en Pakistan passen qua design perfect in een hedendaags modern interieur.

10 redenen om een vloerkleed van Koreman in een interieurontwerp in te passen

kwaliteit vloerkleed

  1. Kwaliteit: Handgeknoopte vloerkleden staan vaak gelijk aan hoge kwaliteit en kunnen vele jaren meegaan. Ze zijn bijzonder slijtvast. Een vloerkleed van Koreman heeft soms wel 400.000 of meer knopen per vierkante meter.
  2. Natuurlijke materialen: Een 100% natuurlijk vloerkleed kan bijdragen aan een gezonder binnenklimaat omdat het geen schadelijke chemicaliën of synthetische materialen bevat. Elk vloerkleed wordt boven gekleurd met natuurlijke pigmenten.
  3. Esthetiek: De natuurlijke vezels en kleuren van een handgeknoopt vloerkleed kunnen warmte, textuur en diepte toevoegen aan een ruimte.
  4. Duurzaamheid: Handgeknoopte vloerkleden gemaakt van natuurlijke vezels zijn vaak biologisch afbreekbaar en hebben minder impact op het milieu in vergelijking met synthetische alternatieven.
  5. Akoestiek: Natuurlijke vloerkleden hebben een positief effect op het geluid in een ruimte waardoor het er prettig is om in te verblijven.
  6. Comfort: Natuurlijke vezels voelen vaak prettig en zacht aan onder de voeten, wat bijdraagt aan het comfort van de ruimte. Je kunt heerlijk op een dergelijk vloerkleed zitten, liggen of blootsvoets betreden.
  7. Traditie: Het gebruik van handgeknoopte vloerkleden kan een eerbied voor traditioneel vakmanschap en culturele tradities uitdrukken. Er komen geen machines aan te pas en het gebruik van plastics en chemicaliën is al helemaal geen optie. Meer informatie hierover lees je in deze blog.
  8. Veelzijdigheid: Omdat handgeknoopte vloerkleden in diverse patronen, kleuren en stijlen beschikbaar zijn, kunnen ze in verschillende interieurontwerpen worden gebruikt, van modern tot traditioneel.
  9. Waardebehoud: Omdat handgeknoopte vloerkleden vaak als waardevoller worden beschouwd dan hun machinaal gemaakte tegenhangers, kunnen ze als een investering worden gezien die hun waarde behoudt of zelfs in waarde stijgt.
  10. Premie: Koreman beloont interieurontwerpers met een aantrekkelijke premie als een klant tot de aanschaf van een Koreman vloerkleed overgaat.

 

I give the floor to…
Interieurontwerper Boy Sleijpen van B1Original uit Maastricht doet regelmatig tot
volle tevredenheid zaken met Koreman. Op zijn website besteedt hij enige aandacht
aan onze samenwerking. Daar zijn wij best trots op en dankbaar voor.

 

Geen spijt

Omdat de aankoop van een vloerkleed een investering is waar je achteraf geen spijt wilt hebben, kunnen klanten een vloerkleed op zicht zien. Wanneer je als interieurontwerper een vloerkleed van Koreman voorstelt aan je klant dan komen we graag vrijblijvend bij de klant op locatie om het vloerkleed te tonen. En om het nog prettiger te maken, we nemen dan ook een aantal alternatieve tapijten mee. Uiteraard mede door de ontwerper geselecteerd.

Ontwerp zelf uw vloerkleed

Het kan bij Koreman: zelf een vloerkleed ontwerpen en laten vervaardigen. Jouw ontwerp, kleur, vorm en maat vertalen wij dan naar een kwaliteit hoogwaardig vloerkleed. Alles is mogelijk. Gevolg is wel dat de levertijd dan wel wat langer is. Als je interesse hebt in een vloerkleed met eigen design dan heeft Koreman de kennis en kleurstalen om je hierbij van dienst te zijn.

Vrijblijvend kennismaken

Maak een afspraak met Raymond Koreman op de zaak in Maastricht. Dat is voor sommige ontwerpers niet naast de deur, maar het is de reis meer dan waard. Je zult aangenaam verrast zijn als je onze winkel / showroom bezoekt en hoort wat de mogelijkheden en voordelen zijn. Zo kun je zelfs reseller van onze vloerkleden worden. Check ook onze Engelstalige website voor professionals.

Maastricht is overigens geen straf om te bezoeken. Het is een bourgondische stad bij uitstek. By the way… wij zitten midden in het centrum op steenworp afstand van het Vrijthof. Plan hier je afspraak met Raymond Koreman of bel hem: 043-3212926.
Tot gauw.

koreman maastricht locatie

Deel dit artikel:

Bekijk ook:

Menu