Een luxe vloerkleed is een duurzaam vloerkleed

Een luxe vloerkleed is een duurzaam vloerkleed

luxe vloerkleed

Luxe vloerkleden zijn meer dan alleen mooi. Een luxe vloerkleed van Koreman Exclusive Carpets is ook duurzaam. Sterker nog, ze zijn 100% natuurlijk en handgeknoopt. Er komt geen energieslurpende machine aan te pas. En dat is nog niet alles, want de handgesponnen schapenwollen of zijden draden worden ook nog eens met natuurlijke pigmenten gekleurd.

De wijze waarop een 100 % natuurlijk luxe vloerkleed wordt gemaakt dwingt respect af. De gedetailleerde ontwerpen worden door tapijtknopers minutieus getransformeerd naar een vloerkleed waar de kwaliteit en creativiteit van afdruipt. Soms telt een vloerkleed wel 400.000 knopen per vierkante meter. En daarom is een vloerkleed van Koreman een luxe vloerkleed.

Maar onze vloerkleden blinken niet en ze zijn niet van goud of zilver. Luxe heeft niets met edelmetaal te maken. Wel met creativiteit, schoonheid en kwaliteit. De vloerkleden die wij in ons assortiment hebben zijn uniek en artistiek. U koopt bij ons eigenlijk een kunstwerk waar u veel plezier van zult hebben.

Een luxe vloerkleed van Koreman kan tegen een stootje

Niets is zo vervelend als een vloerkleed of tapijt vies of versleten is geworden. Of dat u uitgekeken bent op de stijl. Vloekleden die machinaal worden geproduceerd met nylon draden slijten veel sneller dan gedacht. Een vlek verwijderen is ondoenlijk want door erin te wrijven worden vlekken alleen maar groter. Je blijft het altijd zien.

Een vloerkleed van Koreman kan tegen een stootje. Zelfs als u vloeistof morst op het vloerkleed. Kijk maar eens naar dit filmpje. Eerst ziet u wat er gebeurt al u bijvoorbeeld water knoeit op een synthetisch vloerkleed en vervolgens water morst op een natuurlijk handgeknoopt vloerkleed van Koreman.

Water geknoeid op een 100% natuurlijk vloerkleed blijft op het kleed liggen en is makkelijk ervan af te deppen. Door het aanwezige wolvet wordt voorkomen dat het vocht in het vloerkleed trekt. Water en vet verdragen elkaar immers niet. Ze stoten elkaar af. Zelfs een rood wijntje laat geen sporen achter als u de wijn voorzichtig dept met een spons of vaatdoekje. Ga er alleen niet hard in wrijven. Op een synthetisch vloerkleed trekt het vocht er direct in en krijg je dat er nooit meer volledig uit. Zelfs watervlekken blijven zichtbaar.

Luxe vloerkleden behouden vorm en kleur

Een vloerkleed ligt op de vloer en dus wordt er overheen gelopen. Alleen binnen op sokken of van buiten naar binnen met schoenen. En of het nou buiten regent of niet, een nylon fabrieksvloerkleed slijt zienderogen door het te belopen. De rug van het vloerkleed wordt dunner en de tapijtdraden en ‘polen’ worden platter. Het vloerkleed verliest zijn vorm en stabiliteit en ligt na enige tijd niet meer strak en vlak op de vloer. Het gaat hobbelen.

Een Luxe vloerkleed van Koreman heeft daar geen last van. Deze vloerkleden zijn oersterk en degelijk. Zelfs na jaren intensief gebruik liggen ze nog steeds strak op de vloer. Alsof ze nieuw zijn. De tapijtknopen worden tijdens het maakproces strak aangetrokken wat de stabiliteit ten goede komt.

Kleuren kunnen door invloed van zonlicht fletser worden maar dat geldt niet voor de luxe tapijten van Koreman. De natuurlijke pigmenten behouden zijn kleur waardoor een vloerkleed van ons er na jaren nog als nieuw uitziet. En dat kan best prettig zijn als u na verloop van tijd toe bent aan een ander design. Koreman hanteert namelijk aantrekkelijke inruilkortingen als u een nieuw vloerkleed wenst. Uw oude Koreman vloerkleed kan namelijk nog jaren stralen in een ander interieur.

Een luxe vloerkleed voor elk smaakvol interieur

Of u een modern of een klassiek interieur heeft, een luxe vloerkleed van Koreman past perfect in elk. Dus ook in een Oosters, Scandinavisch, bohemian of hotel chique interieur. Onze luxe vloerkleden zijn van alle tijden en stijlen.

De invloed die Oosterse landen hebben op stijl en interieurdesign is veel groter dan we denken. Veel handgeknoopte luxe vloerkleden worden in het verre Oosten vervaardigd. Het ambacht is weliswaar traditioneel maar dat geldt niet voor Westerse interieurtrends en woonstijlen.

Europese interieurontwerpers werken nauw samen met Oosterse tapijtmakers. Het resultaat is dan ook groter dan de som der delen. Aan een luxe vloerkleed van Koreman kun je geen specifieke stijlkenmerken van een bepaald land meer herkennen, tenzij het de bedoeling is. Lees in deze blog waarom interieurontwerpers steeds vaker kiezen voor vloerkleden van Koreman.

Er is immers nog steeds veel vraag naar klassieke Perzische tapijten maar een modern vloerkleed dat in Jaipur, India is vervaardigd past perfect in een Westers interieur. En authentieke luxe vloerkleden van Koreman Exclusive Carpets liggen voortreffelijk in een Queen Anne interieur of in een klassiek Franse of Italiaanse inrichting. Liefhebbers van een traditioneel Perzisch vloerkleed hebben sowieso genoeg te kiezen bij Koreman in Maastricht.

Een luxe vloerkleed heeft een positieve invloed op de woonsfeer

Een vloerkleed is functioneel. Het levert een positieve bijdrage aan de akoestiek van een ruimte, verbindt meubels met elkaar tot een geheel en creëert warmte en gezelligheid.

Met een vloerkleed wordt wonen sfeervoller en wordt een ruimte er mooier op.

Een luxe, authentiek vloerkleed is een essentieel onderdeel van een inrichting, niet een accessoire. Omdat steeds meer interieurs niet kamerbreed gestoffeerd zijn, is een vloerkleed een welkome toevoeging. Bij het inrichten van een hedendaags interieur mag een vloerkleed eigenlijk niet ontbreken. Zelfs een design inrichting of een koel Scandinavisch interieur krijgt meer warmte en huiselijkheid dankzij een mooi luxe vloerkleed van Koreman Exclusive Carpets.

Luxe vloerkleden voelen zich thuis op kantoor, horeca en vergaderlocaties

Een kantoor is tegenwoordig meer dan een werkplek. Steeds meer werkgevers realiseren dat hun werknemers prettiger werken en beter presteren in een sfeervolle omgeving dan in een strak en kil interieur met enkel bureau’s, ladekasten en computers.

Een boardroam of grote spreekkamer wordt een prettige vergaderplek als er een mooi groot authentiek luxe vloerkleed in ligt. Zelfs in de ‘Oval Office’ van het Witte Huis in de VS ligt een vloerkleed. Elke president kiest zijn eigen kleed. De houten vloer is amper zichtbaar.

Een vloekleed kan het merk van een ondernemer versterken. Een eigen ontwerp behoort tot de mogelijkheden. Praat er eens over met Raymond Koreman.

In horecagelegenheden zoals hotels, B&B’s en restaurants zorgen luxe vloerkleden voor meer sfeer en gezelligheid. Ze liggen graag in lobby’s, ontvangstruimte, suites en vergaderruimtes.

Ons land telt steeds meer vergaderlocaties waar een luxe vloerkleed niet misstaat. Vergaderen of brainstormen wordt onbewust prettiger, gezelliger en doelmatiger. Een luxe vloekleed is een verzachtende omstandigheid.

design vloerkleed

Probeer een luxe vloerkleed uit

Het kan. Als u belangstelling heeft voor een luxe vloerkleed bij u thuis of op de zaak, komen wij van Koreman Exclusive Carpets ze bij u op locatie tonen. We nemen dan een aantal exemplaren mee die goed bij uw interieur zouden kunnen passen. Om een goede selectie vloerkleden mee te kunnen nemen, hebben we eerst contact met elkaar. Laat ons weten waar uw voorkeur naar uitgaat en stuur ons foto’s toe van de ruimte, dan zoeken wij daar bijpassende luxe vloerkleden bij. We hebben keus genoeg.

Gebruik de vloervisualizer om uw luxe vloerkleed te kiezen

Koreman Exclusive Carpets beschikt over een handige vloer visualizer. Op de homepage van de website kunt u die uitproberen. Maak een foto van de plek in uw interieur waar u het vloerkleed zou willen hebben. Klik op: Maak een foto visualisatie en upload die foto. Kies vervolgens een vloerkleed uit ons aanbod en zie uw keuze in uw interieur. Heel handig.

vloervisualizer

Interesse in een luxe vloerkleed? Neem contact op met Raymond Koreman of kom langs in onze winkel-showroom in hartje Maastricht op steenworp afstand van het Vrijthof.

Deel dit artikel:

Bekijk ook:

Menu