Perzische tapijten

 

 

perzische tapijten

Perzisch tapijt nu nog mooier verkrijgbaar

Perzische tapijten zijn een begrip in binnen- en buitenland. Een Perzisch tapijt – in de volksmond ook wel een Perz genoemd – is oorspronkelijk afkomstig uit Iran, het voormalige Perzië. Een Perzisch tapijt is oorspronkelijk een decoratief handgeknoopt of handgeweven vloerkleed van hoge kwaliteit.

Er was een tijd dat je het kenmerkende bordeauxrode Perzische tapijt met witte franjes in veel huiskamers kon tegenkomen. Nu niet meer. Langzaam verdwijnen steeds meer traditionele Perzische tapijten uit interieurs en maken plaats voor mooie alternatieve Oosterse vloerkleden die afkomstig zijn uit andere Aziatische landen zoals India, Pakistan en Afghanistan.

Traditionele Perzische tapijten worden nog steeds gemaakt maar dan wel qua design aangepast aan de huidige tijd en wensen. Daarnaast worden ook in andere Oosterse landen buiten Iran Perzische tapijten gemaakt. Die mogen alleen niet als zodanig genoemd worden.

Koreman Exclusive Carpets heeft in de Oriental Collection  een mooi assortiment handgeknoopte Perzische tapijten liggen.

Perzische tapijt van deze tijd

Ook het design van een Perzisch tapijt gaat met z’n tijd mee.  De Perzische vloerkleden zoals we ze kennen, ogen misschien een beetje gedateerd. Vandaag de dag is er veel meer keuze in stijl, kleur en design. Zo zijn er zelfs overwegend zwart geknoopte Perzische tapijten.

Het detail, de fijnheid is nog steeds een kenmerkende eigenschap van het Perzische tapijt. Sommige Perzische vloerkleden tellen soms wel 800.000 knopen per vierkante meter. Dat is echt heel veel als je bedenkt dat deze Oosterse tapijten volledig met de hand worden geknoopt of geweven.

Kleur en vorm zijn meer dan ooit in balans. Soms gedurfd, dan weer ingetogen. Dat maakt dat een Perzisch tapijt het ook heel goed doet in een modern interieur. De tijd dat je Perzische tapijten alleen in de vorige eeuw tegenkwam bij oma thuis of in een bruin café op tafel, is geweest.

Producten en merken kunnen veel last hebben van een negatief imago. Het Perzische tapijt heeft daar ook last van gehad maar nu niet meer. Bij Koreman Exclusive Carpets maken we regelmatig mee dat klanten, zonder dat ze dit beseffen, enthousiast een vloerkleed uitkiezen dat een Perzisch tapijt blijkt te zijn.

tapijt perzisch
perzisch tapijt

Welk Perzisch tapijt past bij mijn interieur?

Of u een klassiek of modern interieur heeft, voor elke stijl heeft Koreman een Perzisch tapijt liggen. Onze ‘perzen’ liggen in moderne huiskamers, in oude kastelen met antieke inrichting en in chique hotels. Een Perzisch tapijt van Koreman verbindt meubels met elkaar en geeft warmte en sfeer.

Met een authentiek en handgeknoopt Perzisch vloerkleed legt u een pronkstuk op de vloer. Een kunstwerk. Tapijtknopers die Perzische tapijten knopen zijn creatieve vakmensen. Het vakmanschap wordt al eeuwenlang van generatie op generatie doorgegeven.  Wat heet? Het oudst bewaard gebleven Perzische tapijt is de Pazyryk en is ruim 2500 jaar oud en is te zien in het Hermitage van Sint Petersburg.

In onze winkel-showroom, in Maastricht, vlakbij het Vrijthof kunt u met eigen ogen zien hoe prachtig Perzische tapijten vandaag de dag zijn. Als u uw bezoek even aankondigt, leggen wij er al een paar klaar om te bezichtigen.

Menu