De mooiste vloerkledenwinkel van Nederland vindt u in Maastricht

De mooiste vloerkledenwinkel van Nederland vindt u in Maastricht

binnenkomst-showroom-koreman-vloerkleden

Voor een bezoek aan de mooiste vloerkledenwinkel van Nederland én de winkel met de mooiste vloerkleden gaat u naar Koreman in Maastricht. Dat kan een hele onderneming zijn, want Maastricht ligt voor de meeste mensen niet naast de deur. Maar het is net als een bezoek brengen aan een restaurant met één of twee Michelinsterren: het is de rit of reis meer dan waard.

Als er een Michelingids voor vloerkleden bestond, zou Koreman Exclusive Carpets daar prominent in vermeld staan. Met één ster of twee, als we onze klanten moeten geloven. En dat doen we natuurlijk.

Klinkt dit niet een beetje opschepperig? Zeggen dat je een schitterende vloerkledenzaak hebt?

Ja en Nee.

Ja omdat wij het zelf zeggen en Nee omdat onze klanten het met ons eens zijn.

Dan moet het wel zo zijn.

En… de vloerkledenwinkel van Koreman is bovendien gevestigd op een hele mooie plek: op steenworpafstand van het Vrijthof: Helmstraat 12. Een statig pand, zoals er wel meer zijn in het centrum van Maastricht. U hoeft er niet naar te zoeken. Het bord op de stoep verraadt onze aanwezigheid.

stop-hier-voor-de-mooiste-vloerkleden

Een dagje Maastricht, een uurtje Koreman

Wie serieus op zoek is naar een schitterend en duurzaam vloerkleed van hoge kwaliteit, neemt de moeite, de auto of de trein en doet een dagje Maastricht en een uurtje Koreman.

Dat is het nuttige aangename met het aangename verenigen.

Maastricht is een schitterende stad voor een dagje uit. Beter nog: twee dagen, zoals een weekendje weg, want vanuit het noorden van Nederland is het al rap 200 km of meer. Amsterdam ligt op 178 km, Rotterdam 146 km en Utrecht op 143 km. Gelegen aan de Maas is Maastricht een bourgondische stad voor levensgenieters en toeristen. Het is een historische stad vol kunst en cultuur. En de stad is een populaire mode- en winkelstad. Voor Limburgers, Nederlanders, Belgen en Duitsers.

En je kunt er lekker op een terras eten, of drinken.

Zelfs in de winter, zoals hier op het Vrijthof.

terras-vrijthof-alle-dagen-gezellig

Op naar Maastricht

Als u de stad via de A2 met de auto nadert, krijgt u – bij het zien van het heuvellandschap – het gevoel dat u in het buitenland bent. Niet verkeerd voor een weekendje weg, inclusief een bezoek aan Koreman Exclusive Carpets. Want eenmaal in het centrum van Maastricht hoeft u geen omweg te maken om de winkel/showroom binnen te lopen.

Handig is om uw komst van tevoren even kenbaar te maken (op zondag uitsluitend op afspraak). Dan loopt u niet verloren en krijgt u te zien wat u wilt zien en als u zich graag wilt laten verrassen, zorgen we daar ook voor. Een uurtje bij Koreman Exclusive Carpets vliegt voorbij en als u meer tijd nodig heeft, doen wij uiteraard niet moeilijk.

Parkeren in Maastricht is geen probleem

Wie met de auto naar Maastricht rijdt, heeft voldoende parkeermogelijkheden. We noemen een aantal locaties. De dichtstbijzijnde parkeergarage ligt op het Vrijthof: Q-Park Vrijthof. Niet de goedkoopste maar wel lekker centraal gelegen en op 100 meter van de winkel van Koreman.

Een mooie en hele ruime parkeerplaats is Q-Park Frontenpark aan de Frontensingel. Via de A2 is dit parkeerterrein eenvoudig te bereiken. Parkeren is er niet duur en je wandelt in 10 minuten richting het centrum in en naar het Vrijthof en de mooiste vloerkledenwinkel. Er is plek voor meer dan 700 auto’s.

De parkeergarage schuin tegenover Koreman in de Helmstraat is uitsluitend toegankelijk voor vergunninghouders. Dat is dus geen optie.

De mooiste vloerkledenwinkel en showroom

Is het een winkel of is het een showroom? Beide. En 600 m2 groot. Ons aanbod is te zien in de kelder, op de begane grond en op de 1e en 2e verdieping. De winkel-showroom is geheel in Oosterse stijl ingericht zonder daarbij de illusie te wekken dat u zich in een Aziatisch restaurant bevindt.

Nieuwsgierig?  Neem alvast een kijkje. Klik op deze link voor een 360˚ impressie.

Alle vloerkleden van Koreman zijn afkomstig uit het Nabije-, Midden- en Verre-Oosten. Denk hierbij aan landen als: Iran, India, Turkmenistan, Pakistan, Afghanistan, Irak en Turkije.

De aanwezige Oosterse meubelen versterken de sfeer op een positieve manier zonder overheersend te zijn.

Wie de mooiste vloerkledenwinkel en showroom van Koreman binnenstapt om zich te oriënteren, of serieus op zoek is naar een exclusief handgeknoopt vloerkleed, wordt direct geconfronteerd met ons schitterende aanbod Oosterse vloerkleden. U ziet direct dat de vloerkleden die aan de muren hangen meer weg hebben van kunstwerken. Kunst met de hoofdletter K welteverstaan. Elke vergelijking met traditionele Perzische tapijtjes van weleer – die je nog weleens in een bruin cafeetje ziet – gaat mank.

oosterse-vloekleden-en-meubelen

Op elke verdieping hebben wij volop keuze. Op de begane grond is ons aanbod enorm maar het zou zo maar kunnen dat het vloerkleed dat u het meeste aanspreekt op de 2e verdieping ligt.

De keuze is reuze in verschillende stijlen: hoogpolig, laagpolig, vintage, klassieke of moderne vloerkleden… bij Koreman heeft u echt iets te kiezen. Dat maakt Koreman ook de  mooiste vloerkledenwinkel met het grootste assortiment handgeknoopte vloerkleden van Nederland.

grote-collectie-handgeknoopte-vloerkleden

De mooiste handgeknoopte vloerkleden: 100% natuurlijk!

Een synthetisch fabriekstapijtje komt u in onze winkel niet tegen. Daar doen we niet aan. De vloerkleden van Koreman zijn stuk voor stuk handgeknoopt en 100% natuurlijk. Onze Oosterse vloerkleden worden gemaakt van schapenwol, zijde, katoen of zelfs kamelenhaar. Het tapijtgaren wordt bovendien gekleurd met natuurlijke kleurstoffen. Vloerkleden van Koreman zijn duurzaam en van hoge kwaliteit en worden gemaakt door lokale vakmensen. Het beroep van tapijtmaker is in Azië nog een gerespecteerd eeuwenoud ambacht.

vloerkleedlabel-koreman-exclusief-carpets

Koreman Exclusive Carpets, een echt familiebedrijf van naam

Al meer dan 60 jaar is Koreman een toonaangevende naam in de wereld van exclusieve en superieure handgeknoopte vloerkleden. Een zaak van vader op zoon en waar echtgenote Esther en broer Leon deel van uitmaken. Raymond Koreman is designer en eigenaar van de mooiste vloerkledenwinkel van Nederland.

De liefde voor en kennis van Oosterse vloerkleden is er met de paplepel ingegoten. Als kind vergezelt Raymond zijn vader al op inkoopreizen door Azië. Inmiddels is Koreman in de wereld van Oosterse vloerkleden een begrip in binnen- en buitenland en telt de collectie wel meer dan 700 vloerkleden! Stuk voor stuk uniek.

esther-en-raymond-koreman-ondernemers-in-vloerkleden

Koreman is niet alleen een begrip. Het is een merk. Een kwaliteitsmerk dat wordt aanbevolen door interieurspecialisten.

meubelplaatje-merk-K-maastricht-koreman

Een inspirerende vloerkledenwinkel

Van sommige zaken krijg je inspiratie en van andere juist niet. Wie de mooiste vloerkledenwinkel van Nederland in Maastricht binnenloopt, voelt zich direct welkom en begrepen. Want kiezen voor een Oosters tapijt van Koreman, is kiezen voor kwaliteit, exclusiviteit en duurzaamheid.

Onze winkel aan de Helmstraat is sfeervol en intiem. Zeg maar: huiselijk. Dat is toch iets anders dan een grote kille toonzaal met systeemplafond en verkopers die je niet opmerken als je de winkel binnenkomt.

Een fijne zaak geeft energie en inspiratie en wie naar Raymond Koreman luistert, merkt direct dat hij gepassioneerd is en verstand heeft van vloerkleden. Geen wonder, want het vloerkleed waar u wellicht belangstelling voor heeft, heeft hij mogelijk zelf nog persoonlijk aan meegewerkt.

inspectie-koreman-productie-vloerkleed

Bij het zien van zoveel moois, kan twijfel toeslaan: welk vloerkleed past het beste bij ons interieur en welk vloerkleed vinden we het mooiste? Raymond heeft regelmatig met keuzestress van klanten te maken en weet als geen ander hoe alle twijfel het beste kan worden weggenomen. Hij komt gewoon met een aantal vloerkleden – waar uw voorkeur naar uitgaat – bij u langs. Eén voor één legt hij de kleden op de gewenste positie bij u thuis en dan is het meestal snel duidelijk welk Oosters tapijt het beste bij uw interieur en smaak past.

Maastricht en Koreman: een perfecte match

Authenticiteit, gastvrijheid, kwaliteit en originaliteit zijn kenmerken die passen bij zowel Maastricht en bij Koreman Exclusive Carpets. Wie Maastricht en Koreman bezoekt, voelt zich snel welkom en gerespecteerd.

Maastricht is een stad die het hele jaar door bruist en boeit en Koreman voelt zich daar thuis Een dagje, of weekendje Maastricht en een uurtje Koreman, dat gaat héél goed samen.

Wel, kom binnen.

 

Deel dit artikel:

Bekijk ook:

Menu