Een 100% natuurlijk vloerkleed vindt u bij Koreman in Maastricht

Een 100% natuurlijk vloerkleed vindt u natuurlijk bij Koreman in Maastricht

label-gegarandeerd-100%-natuurlijk-vloerkleed

Vloerkleden zijn er in alle soorten, maten en materialen. Koreman Exclusive Carpets verkoopt uitsluitend 100% natuurlijke, handgeknoopte Oosterse vloerkleden. Al onze vloerkleden zijn vervaardigd van wol en natuurzijde en soms van katoen of kameelhaar. Het gesponnen tapijtgaren dat gebruikt wordt om de vloerkleden te knopen, wordt gekleurd met natuurlijke en plantaardige kleurstoffen.

De 100% natuurlijke vloerkleden van Koreman te Maastricht zijn daarom van de hoge kwaliteit. Het zijn luxe maar duurzame vloerkleden. Handgeknoopt en gekleurd. En… ze zijn uniek. Er is geen tweede of een kopie te vinden.

Waarom u géén synthetisch vloerkleed moet willen hebben?

De meest vloerkleden (niet die van Koreman) zijn vervaardigd van zijn synthetisch materiaal en die zijn behoorlijk milieubelastend. Een synthetisch vloerkleed is een machinaal geproduceerd vloerkleed. Deze vloerkleden bestaan uit verschillende lagen zoals een ruglaag, een laag waarop de tapijtvezels zijn geweven, een laag om de vorm van het vloerkleed te behouden en een laag voor demping en stabiliteit.

De ruglaag van een synthetisch vloerkleed wordt meestal gemaakt van plastics zoals polyester, pvc, latex en polypropeen. En er worden weekmakers toegevoegd aan de onderlaag zodat het vloerkleed soepel blijft.

De vezels van het synthetische vloerkleed zijn meestal van nylon, polypropeen of polyester. Om het vloerkleed beter te beschermen tegen vocht, vuil en vettige stoffen wordt bij de fabricage gebruik gemaakt van PFAS. Dit chemisch goedje zit o.a. op pannen met een anti-aanbaklaag en regenkleding.

De kleuren van een synthetisch vloerkleed zijn allesbehalve natuurlijk. Het zijn chemische pigmenten.

Alsof het nog niet chemisch genoeg is, worden er ook nog eens niet-natuurlijke stoffen toegevoegd aan het vloerkleed om het (proberen) te beschermen tegen mijt, motten en schimmels en wordt aluminiumhydroxide gebruikt om ervoor te zorgen dat het vloerkleed niet snel vlam vat.

We kunnen het ons heel goed voorstellen dat u met deze wetenschap liever iets meer uitgeeft voor een 100% natuurlijk vloerkleed.

Een vloerkleed van Koreman is een hoogwaardig natuurproduct

De Oosterse vloerkleden van Koreman zijn anders dan machinaal vervaardigde vloerkleden. In geen enkel vloerkleed zitten synthetische stoffen en tijdens het maakproces worden ook geen chemische stoffen gebruikt. Elk vloerkleed is 100% natuurlijk. En dat heeft meerdere redenen.

Ten eerste: De Oosterse vloerkleden van Koreman worden gemaakt in landen waar het vervaardigen van tapijten een eeuwenoud en gerespecteerd en creatief ambacht is. Zoals de vloerkleden lang geleden werden gemaakt in bijvoorbeeld het voormalige Perzië (nu Iran), zo worden ze nu nog steeds vervaardigd. Bovendien is het ambacht sterk geëvolueerd wat het resultaat ten goede komt.

Ten tweede: De vloerkleden worden met de hand geknoopt. Hiervoor maken de tapijtmakers gebruik van materiaal dat voorhanden is zoals wol en zijde. Met behulp van een handweefgetouw wordt wol en zijde tot tapijtgaren sponnen. Met natuurlijke, plantaardige kleurstoffen worden deze garens gekleurd. En het resultaat mag er zijn. De kleuren zijn ingetogen wat prettig is voor de toepassing. De vraag naar felgekleurde vloerkleden is niet heel groot.

Ten derde: Vloerkleden van natuurlijke materialen zoals wol zijn beter bestand tegen vocht en vuil vanwege de aanwezigheid van lanoline, beter bekend als wolvet. Geknoeid water e.d. trekt niet in het vloerkleed maar blijft er als het ware op liggen. Dus: geen paniek als een glas rode wijn erop valt. Voorzichtig deppen en met water reinigen.

Ten vierde: 100% natuurlijke, handgeknoopte vloerkleden gaan veel langer mee dan synthetische fabriekskleden. Door de compacte en vaste structuur behouden ze goed hun vorm. Je kunt ze niet uit vorm lopen. En de kleuren blijven ook nog eens kleurecht. Een natuurlijk vloerkleed van Koreman kan er na 20-30 jaar nog uit zien als nieuw. De aanschaf is zeker een waardevaste investering te noemen.

Een natuurlijk vloerkleed: aanrader bij allergieën

Mensen met eczeem, astma, hooikoorts en andere aandoeningen aan de luchtwegen hebben binnenshuis last van stof en huisstofmijt. De gedachte dat vooral vloerkleden broeinesten hiervan zijn is hardnekkig.

Zo zeer zelfs dat vloerkleden bij mensen met een dergelijke aandoening er niet eens over peinzen om een vloerkleed in huis te halen. En dat is jammer want een 100% natuurlijk vloerkleed zoals die van Koreman hebben juist een positief effect op mensen met bovengenoemde aandoeningen.

Natuurlijk, een vloerkleed kan stof bevatten maar het ligt er in grote mate aan van welk materiaal het vloerkleed is gemaakt. Daarnaast is het logisch dat de ruimte waarin we ons bevinden van tijd tot tijd gestofzuigd wordt. Zelfs als er geen vloerkleed of tapijt in ligt. Dat is een no-brainer.

Kijk, in een ruimte met alleen gladde, harde vloeren zweeft (fijn)stof, door de lucht met alle nadelen voor mensen met allergieën aan de luchtwegen of huid. De Duitse Allergie- en Astma-bond – DAAB – heeft onderzocht en gemeten dat de gemiddelde hoeveelheid fijnstof in woningen met gladde vloeren tweemaal zoveel is als in woningen met vloerbedekking of vloerkleed.

Zachte laagpolige en niet-statische vloerbedekking of vloerkleden die vervaardigd zijn van natuurlijke materialen – zoals vloerkleden van Koreman Exclusive Carpets – nemen de fijnstof en huisstofmijt op en dat zorgt er juist voor dat stof niet meer door de ruimte zweeft waardoor het voor mensen met luchtwegaandoeningen een stuk prettiger vertoeven is.

Een natuurlijk vloerkleed is een aanrader voor mensen die last hebben van allergieën.

 

Synthetische vloerbedekkingen zijn wel statische en hebben daardoor een negatief effect op fijnstof. Het veroorzaakt zogenaamd ‘zware lucht’. Dat is lucht waarin stof, pollen en vuil door statische lading in samenklonteren waardoor we een nog hoger concentratie vuil inademen.

Conclusie: als u last heeft van een allergie aan de luchtwegen kies dan voor een 100% natuurlijk vloerkleed van Koreman uit Maastricht. Het is goed voor uw welzijn en gezondheid en uw interieur knapt er ook nog eens flink van op 😉

Natuurlijke vloerkleden van Koreman worden ethisch verantwoord gemaakt

De vloerkleden van Koreman worden met de hand geknoopt in diverse Oosterse landen. Landen waar niet iedereen het breed heeft en waar in sommige delen van bijvoorbeeld India en Pakistan zelfs veel armoede heerst. En armoede werkt kinderarbeid in de hand.

In de zogenaamde ‘knooplanden’ is de Care & Fair Organisation actief. Deze organisatie, waar Koreman Exclusive Carpets lid van is, bestrijd illegale kinderarbeid, zet zich in voor gratis onderwijs en om families van tapijtknopers een betere gezondheid te bieden. Daarnaast krijgen vrouwen in die landen ook meer ondersteuning en onderricht waardoor ze een beetje meer zelfstandigheid krijgen. Kortom een heel nobel initiatief dat door Koreman van harte wordt ondersteund met financiële bijdragen.

Foto: Care & Fair Organisation

 

Voor Koreman is het vervaardigen van vloerkleden beslist geen ver-van-mijn-bedshow. Op onze reizen door de Oriënt waarbij we steeds op zoek zijn naar nieuw vloerkleden en waar we ook eigen tapijtontwerpen laten knopen, komen we altijd in contact met de vakmannen en vakvrouwen. We hebben ze leren kennen als bescheiden, hardwerkende en uiterst vriendelijke mensen. Het zijn mensen die we een goed en prettig bestaan gunnen. Het contact met de families is altijd hartelijk en positief. Wie bij ons een mooi en 100% natuurlijk vloerkleed koopt, helpt deze mensen in hun bestaan.

Deel dit artikel:

Bekijk ook:

Menu