Welk vloerkleed kiest u? - Koreman

Welk vloerkleed kiest u?

Een vloerkleed bepaalt voor een groot deel de stijl en sfeer in huis, en kleedt een ruimte aan. Is uw inrichting wat verouderd, dan kan een tapijt de ruimte nieuw leven inblazen. Ook is een vloerkleed aantrekkelijk als u de vloer wilt vernieuwen, zonder te investeren in een geheel nieuwe vloer, met alle bijkomende lasten van dien.

 

U bent natuurlijk op zoek naar dat ene vloerkleed dat het best bij de rest van uw interieur past. Gelukkig zijn er zoveel verschillende tapijten, dat er altijd wel een voor jouw woonkamer, slaapkamer of andere ruimte bij zit. Veel aanbod maakt aan de andere kant de keuze lastiger. Welk vloerkleed kiest u? En op basis waarvan? In de winkel of webshop kan het er perfect uitzien, maar hoe weet u van tevoren dat het kleed net zo mooi in de ruimte ligt, zoals u verwacht? Hieronder enkele tips om rekening mee te houden bij de aanschaf van een nieuw tapijt.

 

Grootte Vloerkleed?
Ten eerste zijn de afmetingen van uw vloerkleed belangrijk. In welke ruimte komt het kleed te liggen? Het tapijt hoeft niet exact te passen: een groot vloerkleed dat onder verschillende meubels ligt, maakt de ruimte optisch groter; een klein vloerkleed maakt de ruimte knusser. Legt u het kleed onder de eettafel, zorg er dan voor dat het kleed minimaal 60 centimeter uitsteekt. In dat geval kunt u nog met de stoelen schuiven, zonder dat deze het vloerkleed verlaten. Vooral wanneer u het kleed in een webshop wilt kopen: probeer het formaat altijd eerst thuis uit, door kranten ter grootte van het kleed in de ruimte te leggen. Zo krijgt u een goede indruk van de ware grootte en kunt u beter inschatten of het formaat geschikt is.

 

Vorm van het tapijt
De vorm van het vloerkleed hangt samen met het formaat. Gaat u voor een rond, vierkant of rechthoekig tapijt? Een rond tapijt kan goed in een (ongeveer) vierkante ruimte, omdat het dan het ‘vierkante’ van de ruimte doorbreekt. Heeft de ruimte een andere vorm, dan staat een vierkant/rechthoekig tapijt al gauw beter.

 

Kleur en dessin van het kleed
Het belangrijkste om qua kleur en dessin rekening mee te houden, zijn de muren. Hebben een of meerdere muren een print, dan kiest u beter een effen vloerkleed. Zijn alle muren effen, dan kan een vloerkleed met een dessin een leuke tegenhanger zijn, die de aandacht naar zich toetrekt. Een effen tapijt in een dergelijke ruimte is echter vaak ook een prima keuze. Natuurlijk ook belangrijk: Zorg ervoor dat de kleuren van het kleed niet lelijk vloeken met andere grote elementen in uw interieur, bijvoorbeeld de bank of stoelen.

 

Kleden over elkaar
Wilt u nog meer, dan kunt u ervoor kiezen om meerdere vloerkleden over elkaar te leggen. Dit is met name leuk voor een grotere ruimte, waarin één kleed niet voldoende is. Wanneer u de verschillende kleden over elkaar legt, kunt u verschillende elementen van het interieur met elkaar verbinden. Let er wel op dat de kleden bij elkaar passen.

 

Antislip
Sommige vloerkleden hebben een anti-slip onderkant. Zo gaat het kleed niet schuiven en blijft het mooi liggen zoals u wilt. Heeft het kleed geen anti-slip aan de onderkant, dan kunt u altijd een anti-slip ondertapijt kopen.

 

Vrijblijvende zichtzending en advies
Ook al heeft u alles uitgemeten en de kleuren en dessins uitgebreid overwogen, toch kan het moeilijk zijn om in te schatten of het handgeknoopte tapijt dat u mooi vindt ook goed zal staan in de ruimte waarvoor u het heeft uitgekozen. Wilt u zeker zijn van de juiste keuze, raden wij aan gebruik te maken van onze service ‘vrijblijvende zichtzending‘.
Wij bieden ook de service om naar uw interieur te komen kijken. Met een indruk van uw interieur kunnen wij u nog beter adviseren op het moment dat u tapijten komt selecteren die u thuis zou willen zien. U kunt daarbij denken aan adviezen over de kleurstelling, afmeting, patronen en het soort tapijt. Lees meer over onze service.

 

Tapijten die gekocht zijn in de webshop, worden zonder bezorgkosten bij u thuis geleverd. Mocht het tapijt onverhoopt toch niet passen, kunt u het aan ons retour zenden. Vervolgens storten wij u het aankoopbedrag direct terug.
Of u nu op zoek bent naar een modern of vintage tapijt, of naar een tapijt met een traditioneel Oosters of Perzisch dessin, bij Koreman Oosters & Design vindt u het allemaal. We hebben een uitgebreid aanbod van uiteenlopende, unieke vloerkledenluxe vloerkleden en design vloerkleden.
Uiteraard staan we klaar om u te helpen met de juiste keuze voor een tapijt. Neem contact met ons op voor uw vragen.

Deel dit artikel:

Bekijk ook:

Menu