Akoestiek verbeteren met een natuurlijk vloerkleed - Koreman

Akoestiek verbeteren met een natuurlijk vloerkleed

akoestiek-vloer-verbeteren-met-natuurlijk-luxe-vloerkleed-op-harde-vloer

Steeds meer interieurs hebben een vloer van hout, steen of pvc. Een harde vloer van natuurlijk materiaal of met een natuurlijke uitstraling vinden we niet alleen mooi maar vooral praktisch, duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Nadeel van een harde vloer is de vaak belabberde akoestiek. Door in het interieur stoffen materialen zoals gordijnen, kussens en meubilair toe te voegen zal het galmende geluid minder worden. Een vloerkleed heeft daarbij een positief effect op de akoestiek in een uw interieur.

Een kleed op de vloer helpt het geluid te dempen door het absorberen van geluidsgolven, waardoor echo’s en achtergrondgeluiden verminderen. Het effect van een vloerkleed kan dus bijzonder nuttig zijn in ruimtes met harde oppervlakken zoals steen, hout, of PVC, die geluidsgolven kunnen reflecteren en versterken.

Hoe groter het vloerkleed, hoe beter de akoestiek

Wat betreft de relatie tussen de grootte van de ruimte en het formaat van het vloerkleed kunnen we stellen dat hoe groter het vloerkleed (en dus het oppervlak van de geluidsabsorptie), hoe groter het positieve effect is op de akoestiek. Een groot vloerkleed helpt om meer geluid te absorberen in een grote ruimte. In een kleinere ruimte zal een groot vloerkleed de akoestiek uiteraard nog veel meer verbeteren.

groot vloerkleed akoestisch

Een natuurlijk vloerkleed is beter voor de akoestiek

Het materiaal waarvan het vloerkleed is gemaakt, heeft ook invloed op de akoestische prestaties. Natuurlijke vloerkleden zoals de Oosterse vloerkleden van Koreman hebben betere akoestische eigenschappen dan synthetische vloerkleden.

Wol en zijde zijn betere geluidsabsorberende materialen dan bijvoorbeeld nylon. Dat komt onder andere door de structuur van deze materialen. De hoge knoopdichtheid van de handgeknoopte Oosterse vloerkleden leveren bovendien een significante bijdrage aan akoestische eigenschappen.

Akoestiek verbeteren met een hoogpolig of laagpolig vloerkleed?

Hoogpolige vloerkleden zijn meestal beter in geluidsabsorptie dan laagpolige of flatweave vloerkleden, omdat ze een groter oppervlak en meer massa hebben voor het absorberen van geluidsgolven. Maar zoals met alle aspecten van akoestiek, hangt de uiteindelijke prestatie af van een combinatie van factoren, waaronder de specifieke materialen en constructie van het kleed, de grootte en vorm van de ruimte en de aard van het geluid in de ruimte. Een handgeknoopt vloerkleed van Koreman scoort altijd hoge punten als het gaat om het verbeteren van de akoestiek in een ruimte.

bed hoogpollig vloerkleed

Slechte akoestiek is vermoeiend, ook in de horeca

In een ruimte met een slechte akoestiek is het niet prettig vertoeven. De ruimte klinkt hol en geluiden gaan gepaard met galm en echo. Muziek doet pijn in de oren en mensen hebben bij conversaties last van concentratieverlies.

Een slecht akoestiek komt overal voor. Koreman adviseert daarom ook hotels en horecagelegenheden om de akoestiek te verbeteren met een 100% natuurlijk handgeknoopt vloerkleed. Het akoestisch effect is prettig en de ruimte waarin een vloerkleed ligt, voelt direct comfortabel en gastvrij. Gasten voelen zich snel thuis en op hun gemak.

vloerkleed hotel lobby

Vorm en functie

Een vloerkleed heeft wat betreft de akoestiek een belangrijke functie in het interieur maar het oog wil ook wat. Koreman heeft een prachtige collectie Oosterse vloerkleden: van modern tot klassiek of chique. Voor uw persoonlijke smaak hebben wij een passend vloerkleed. Een vloerkleed in uw huisstijlkleuren maken we graag op bestelling en op maat.

Een vloerkleed van Koreman is onmisbaar in het interieur

Een gladde, harde vloer kan eigenlijk niet zonder een vloerkleed. Kom eens naar Koreman in het centrum van Maastricht. Uiteraard is de akoestiek in onze winkel-showroom uitmuntend. Kan ook bijna niet anders met een collectie van meer dan 500 authentieke handgeknoopte natuurlijke vloerkleden. We hebben ze liggen en hangen. Doe een dagje Maastricht en een uurtje Koreman. We zitten vlak bij het Vrijthof.

Wilt u meer weten over een vloerkleed op vloerverwarming? Klik dan hier.

Deel dit artikel:

Bekijk ook:

Menu