Hoogpolig of laagpolig vloerkleed? - Koreman

Hoogpolig of laagpolig vloerkleed?

Bij de aanschaf van een tapijt heeft u de keuze voor een hoogpolig of laagpolig tapijt. Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen. Wij helpen u graag op weg in het maken van de juiste keuze.

Hoogpolig vloerkleed
Een hoogpolig vloerkleed is dik en geeft de ruimte een luxe, warme en robuuste uitstraling. Het zachte (vaak vintage) kleed combineert goed met het moderne karakter van hoogglans meubelen. De twee looks vullen elkaar aan, het contrast maakt de ruimte bijzonder. Het hoogpolige kleed doet het met name in lounge achtige vertrekken erg goed, vanwege de warmte die het aan een ruimte geeft. Zo maakt het vloerkleed uw woonkamer nog gezelliger, of laat het u tot rust komen in uw slaapkamer. Daarnaast biedt het hoogpolige tapijt een zachte ondergrond en houdt het uw voeten lekker warm.
Een nadeel van een hoogpolig tapijt is dat onderhoud meer moeite vergt. Stofzuigen vraagt wat meer inspanning en vlekken zijn lastiger te verwijderen. Daarnaast moet u wat meer letten op de verhoging, zodat u er niet over struikelt. Meubilair op een hoogpolig tapijt kan zorgen voor blijvende indrukken. Vaak is het niet verstandig om een meubelstuk deels op het tapijt, deels op de vloer te plaatsen, omdat meubilair dan scheef gaat staan. Een hoge pool maakt het bijvoorbeeld lastiger om uw stoel aan te schuiven.

Laagpolig vloerkleed
Laagpolig betekent dat een vloerkleed dun is. Het vloerkleed is redelijk glad en past goed in een moderne inrichting, maar ook in een ruimte met ouderwetse meubelen. Tapijten met een lage pool zijn makkelijker in onderhoud en vlekken zijn beter te verwijderen. Door de lage pool is de kans op struikelen kleiner, kunnen tafels en stoelen zonder problemen op het tapijt worden gezet en is het geschikt voor zwaarder woongebruik. Bekijk eens ons Kelim tapijt.
Het laagpolige tapijt kleedt een ruimte aan en geeft warmte, maar anders dan een hoogpolig kleed dat doet. Verschillende kleden kunnen over elkaar heen gelegd worden, zodat het een spannend geheel wordt. Dit is met name voor grotere ruimte een leuke manier om warmte te geven aan de grote en vaak kale omgeving.

Dus, hoogpolig of laagpolig?
Ten eerste is uw eigen smaak van belang. Welk type vindt u er mooier uitzien, of vult de sfeer van uw ruimte beter aan?
Daarnaast is het van belang om uw gezinssamenstelling in uw keuze te betrekken. Heeft u kleine kinderen? In dat geval wordt vaak voor een hoogpolig vloerkleed gekozen, omdat deze lekker zacht is en zorgt voor een zachte landing bij vallen. Zijn er gezinsleden slecht ter been, dan is een laagpolig tapijt wellicht een beter idee, omdat dit het struikelgevaar vermindert. Wilt u weinig onderhoud hebben aan uw kleed, dan is het laagpolige tapijt wellicht een betere optie. Dat is bijvoorbeeld handig als u huisdieren heeft.
Bent u wellicht geïnteresseerd in ons eigen aanbod hoogpolige en laagpolige tapijten? Ontdek ze hier.

Deel dit artikel:

Bekijk ook:

Menu