Zacht vloerkleed voor een harde vloer - Koreman

Zacht vloerkleed voor een harde vloer

zacht-luxe-vloerkleed-op-harde-vloer

Harde vloeren zijn praktisch en mooi. En er is volop keuze. Wellicht heeft u thuis of op de zaak ook een mooie houten parketvloer of een vloer van natuursteen liggen. Maar welk type vloerbedekking u ook heeft, op een harde vloer is een zacht vloerkleed een aangename verrassing.

Vloerkleden zijn er ook in allerlei soorten, maten en prijzen. En als u overweegt om een vloerkleed voor in uw interieur aan te schaffen, dan is het aan te raden om verder te kijken dan alleen kleur, vorm en motief. Het materiaal waarvan een vloerkleed is gemaakt heeft namelijk veel impact op het comfort en gebruik.

Goedkope, laagpolige vloerkleden van polyester, gaan meestal niet zo lang mee en voelen vaak hard aan als u er blootvoets op loopt of op zit. Niet echt fijn. Als u profijt en comfort wilt hebben van uw vloerkleed dan is een zacht vloerkleed van wol of zijde de beste optie. Deze natuurlijke materialen bieden veel voordelen die u wellicht nog niet kent.

Voordelen van een zacht vloerkleed van wol

 

Comfort – Wol is van nature zacht en veerkrachtig, wat zorgt voor een comfortabele ondergrond. Dit is vooral aangenaam in leefruimtes en slaapkamers waar u vaak op blote voeten loopt en waar kleine kinderen rondkruipen of op de vloer spelen.

Warmte-isolatie – Wol is een uitstekende isolator en helpt om een ruimte warm te houden, wat vooral in tijdens de wintermaanden voordelig is. U merkt echt dat u minder warmte verliest en u bespaart daardoor ook nog eens op de energierekening.

Geluidsdemping – Wollen vloerkleden zijn effectief in het absorberen van geluid, wat bijdraagt aan een rustigere en stillere omgeving in huis. Een slechte akoestiek is vermoeiend, het maakt u onrustig en u kunt gesprekken moeilijker volgen. Lees ons artikel over akoestiek en natuurlijke vloerkleden er maar eens op na.

Duurzaamheid en lange levensduur – Wol is een sterk materiaal dat goed bestand is tegen slijtage. Een vloerkleed van wol is beter bestand tegen vuil door de aanwezigheid van lanoline (wolvet). Dit heeft de eigenschap dat vloeistoffen die erop worden geknoeid op het vloerkleed blijven liggen. Het vet stoot het vocht af.
Vanwege de hoge knoopdichtheid en vaste structuur behouden deze vloerkleden goed hun vorm.

Natuurlijk en milieuvriendelijk – Wol is een zacht natuurlijk product, biologisch afbreekbaar en hernieuwbaar, wat het een milieuvriendelijke keuze maakt.

Stijlvol en veelzijdig – Wollen vloerkleden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en stijlen, waardoor ze gemakkelijk in diverse interieurontwerpen passen. En bovendien blijven de kleuren kleurecht vanwege het gebruik van natuurlijke pigmenten en kleurstoffen.

Luchtzuiverende eigenschappen – Wol kan bepaalde vervuilende stoffen uit de lucht absorberen en vasthouden, wat bijdraagt aan een gezondere leefomgeving. De zachte vloerkleden van Koreman nemen fijnstof en huismijt op zodat ze niet door de ruimte zweven. En dat is prettig voor mensen met aandoeningen aan de luchtwegen. In deze blog van ons, leest u daar meer over.

Natuurlijke vochtregulatie – Wol kan vocht uit de lucht opnemen en afgeven, wat helpt bij het handhaven van een aangenaam binnenklimaat.

Genoeg voordelen om te kiezen voor een zacht vloerkleed dat is vervaardigd van natuurlijke materialen zoals wol en zijde.

Kiest u hoogpolig of een laagpolig zacht vloerkleed?

De gedachte bij veel mensen is dat vooral hoogpolige vloekleden zacht zijn. Dat is een misvatting. Ook laagpolige vloerkleden kunnen heel zacht zijn, mits ze handgeknoopt zijn van natuurlijke materialen zoals wol en zijde. Laagpolige synthetische vloerkleden worden niet geknoopt maar getuft en zijn dan voor zien van een dunne ruglaag van pvc, polyester of latex e.d. Als u op een dergelijk vloerkleed loopt of zit, voelt u direct de harde vloer eronder.

Hoogpolige vloerkleden zijn meestal synthetisch en worden door belopen en gebruik geplet. Het resultaat is dan dat het aanvankelijk zacht hoogpolig vloerkleed al snel aanvoelt als een deurmat.

Geplet hoogpolig, synthetisch vloerkleed

Als u een zacht vloerkleed voor de woonkamer wenst, adviseert Koreman Exclusive Carpets dat u een natuurlijk handgeknoopt vloerkleed kiest. Deze handgeknoopte vloerkleden zijn door de knooptechniek laagpolig en zacht. En het mooie is, dat zijn ze na 10 jaar ook nog steeds.

Een zacht vloerkleed van Koreman ligt graag in een woonkamer en het zal u niet verbazen dat deze vloerkleden ook favoriet zijn in de ‘master bedroom’. Ook in de betere hotels treft u steeds vaker een natuurlijk handgeknoopt zacht vloerkleed van Koreman aan. En dat is niet allen vanwege het comfort voor de gasten maar ook vanwege het unieke design en warmte maar ook omdat ze zo lang meegaan en mooi blijven.

Kom ‘proefzitten’ bij Koreman

In 1000 woorden kunnen we u wellicht overtuigen maar waarom komt u niet gewoon bij ons proefzitten? In onze winkel-showroom in Maastricht (op 50 m van het Vrijthof) hebben we een enorme collectie zachte vloerkleden waar u uit kunt kiezen. Ga maar eens zitten op een van onze vloerkleden, of loop er eens blootvoets overheen, dan merkt u direct de weldadigheid en het comfort.

Doe een dagje Maastricht en een uurtje Koreman. U kunt bij ons altijd vrijblijvend binnenlopen of een afspraak inplannen. Met een afspraak hoeft u immers niet te wachten. U bent dan als eerste aan de beurt.

Deel dit artikel:

Bekijk ook:

Menu