Oosters interieur inrichten? Dat doe je zo

Oosters interieur inrichten? Dat doe je zo

magnifique oosters vloerkleed

Een Oosters interieur inrichten doe je stap voor stap. Daarbij kan het een uitdagende zoektocht zijn om Oosterse meubels, vloerkleden en accessoires te vinden die bij elkaar en bij je smaak passen. Een Oosters interieur shop je immers niet in een middag bij elkaar in een of andere meubelzaak op een afgelegen meubelplein. Voor een Oosters interieur dat past bij je smaak bezoek je een speciaalzaak. Zoals Koreman Exclusive Carpets (ook voor Oosterse meubelen en accessoires) in het centrum van Maastricht.

Een Oosters interieur inrichten is niet wat sommige mensen denken: namelijk een kopie maken van een traditioneel Chinees restaurant met drakenkoppen, aquariums, plafondpanelen met motief, rode lampionnen en gepenseeld servies. Het Oosten is groot en divers. Een Traditionele hoge kast uit India ziet er bijvoorbeeld totaal anders uit dan Chinese staande kast. Logisch omdat beide culturen enorm van elkaar verschillen.

Daarnaast heeft een authentiek Oosters interieur iets mystieks. En dat heeft een interieur dat je bij een groot Zweeds warenhuis koopt beslist niet.

Een Oosters interieur inrichten is kleur bekennen

Kleuren die kenmerkend zijn voor een Oosters interieur zijn vooral warme kleuren. Donkerblauw en mosgroen kunnen ook heel goed maar vooral natuurlijke, aardse kleuren voeren meestal de boventoon. Denk aan: bruin, beige, oranje, vermiljoenrood, bordeauxrood, terracotta en mosterdgeel. Geen koele maar vooral warme en ingetogen kleuren.

kleurenpalet oosters interieur

Tropisch hout, bamboe, sisal en rotan zijn veel voorkomende materialen bij de inrichting van een Oosters interieur. Net als fijne stoffen zoals fluweel en zijde.

Een Oosters interieur voor de woonkamer inrichten begint met stijlkeuze

Als u uw woonkamer in Oosterse sferen wilt inrichten, is het niet handig om te veel verschillende stijlen door elkaar te gebruiken. Dat geeft onrust. Kies daarom voor één bepaalde stijl.

Kiest u voor een Indiase stijl, begin dan bijvoorbeeld met een opvallende eye-catcher zoals een hoge staande kast. Authentieke Indiase kasten zijn getekend door de tijd en vertonen weliswaar gebruikssporen maar zijn absoluut een sieraad voor menig interieur.

oosterse meubels

Indiase kasten en andere meubelstukken uit dit immense land zijn meestal fraai versierd en bewerkt en hebben door het gebruik van pasteltinten en aanwezige gebruikssporen een vintage uitstraling. Een dergelijk pronkstuk zet de toon voor een Oosters interieur in Indiase stijl. Bij Koreman in Maastricht hebben we een mooie collectie Indiase meubels op voorraad die niet misstaan in een Oosters interieur.

Welke Oosterse stijl past bij uw interieur?

Waar Indiase meubels vak fraai bewerkt en ingetogen gekleurd zijn, zijn authentieke Chinese meubels eerder strak, sober en helder van kleur en staan mooi in de lak. Een rode of zwarte hoge Chinese bruidskast is weliswaar niet zo uitbundig als een Indiase kast, de impact op uw interieur is er niet minder om.

Waar gaat uw voorkeur naar uit? Houd u van een strak, ingetogen interieur met een Oosterse twist? Dan zal een authentiek Chinees meubel wellicht beter bij u passen dan een Indiase kast. Andersom kan bijvoorbeeld een authentiek Indiase dressoir een strak design wat extra kleur en sfeer geven.

Oosterse accessoires

Oosterse accessoires zijn sfeermakers. Een mooi gekleurde olifant, een vaas, paneel of een authentiek handgemaakt beeld van een zittende Shiva uit India misstaat in geen enkel Oosters interieur. Bij Koreman in Maastricht hebben we veel keuze en variatie. Doe maar eens de virtuele tour door onze winkel-showroom, dan ziet u kleine en grote pronkstukken.

oosters interieur accessoires

Bij een Oosters interieur inrichten, zijn accessoires sfeermakers. Ze doen het goed op dressoirs, middelgrote kasten en tafels. Of gewoon op de vloer zoals een manshoog beeld of kruik. De woonwereld overspoelt ons met krankzinnig veel accessoires. Er zijn ontelbare vaasjes, kandelaars, ornamenten en fotolijstjes te koop. En deze artikelen hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn volstrekt inwisselbaar en dus allesbehalve uniek. Ze geven kleur vullen de ruimte en dat mag. Authentieke Oosterse accessoires daarentegen zijn uniek en voegen echt iets toe aan uw woonruimte. De meeste Oosterse accessoires vertellen een verhaal en dat maakt een Oosters interieur mystiek. Geef een beeld, ornament of accessoire de ruimte in uw woonkamer. Dan komen ze het beste tot hun recht en kunt u er optimaal van genieten.

In een Oosters interieur mag een Oosters tapijt niet ontbreken

Handgeknoopte Oosterse tapijten of vloerkleden zijn onmisbaar om een sfeervol Oosters interieur te creëren. Een exclusief Oosters vloerkleed van Koreman uit Maastricht maakt een Oosters vertrek inrichten een stuk gemakkelijker en aantrekkelijker.

Of u nu een houten vloer, een stenen vloer sof een andere bedekking heeft, er is altijd een vloerkleed dat perfect past bij uw smaak, kleurstelling en Oosterse uitstraling. De Oriental Collection van Koreman Exclusive Carpets is een mooi assortiment van handgeknoopte vloerkleden die perfect zouden kunnen passen als u een Oosters interieur wilt inrichten.

U kunt kiezen uit Oosterse handgeknoopte of handgeweven vloerkleden uit de categorieën: Klassiek Vloerkleden, Kelim Vloerkleden, Masterpiece Tapijten, Ziegler Tapijten en Vintage Tapijten. Elke categorie heeft zijn eigen stijl en afkomst. Op onze website kunt u ze al bekijken maar in het echt kunt u ze bewonderen in onze winkel-showroom.

magnifique oosters vloerkleed

Oriëntaalse vloerkleden zijn een must als u een sfeervol Oosters interieur wilt inrichten. Kelim-, Kashkuli of Ghaznavi Farahan tapijten zijn perfecte sfeermakers voor liefhebbers van een Oosters interieur. De Oosterse handgeknoopte vloerkleden van Koreman staan bekend als de beste en de mooiste. En ze zijn ook nog eens 100% natuurlijk.

Oosterse interieur inrichten? Koreman adviseert u graag

Kom eens naar Maastricht naar onze winkel-showroom, Helmstraat 12. Hartje Maastricht, op enkele tientallen meters van het Vrijthof. Hier kunt u kennismaken met Oosterse meubels, vloerkleden en accessoires die niet misstaan in een Oosters interieur. Maak eens vrijblijvend een afspraak met Raymond Koreman. En als u al ideeën heeft hoe u uw interieur in Oosters stijl wilt inrichten, laat het hem dan weten. Raymond maakt graag een voorselectie van bijpassende Oosterse meubels, accessoires en vloerkleden. We nemen graag de tijd hiervoor.

raymond koreman

Heeft u serieus belangstelling in een Oosters vloerkleed of meubelstuk en vindt u het moeilijk om in onze winkel-showroom een knoop door het hakken? Dan demonstreren wij u uw keuze graag bij u thuis. En dan nemen we uiteraard ook nog enkele alternatieve artikelen mee. We richten dan samen een schitterend Oosters interieur in.

 

Deel dit artikel:

Bekijk ook:

Menu