Patchwork vloerkleed

 

 

Patchwork vloerkleden zijn hip en opvallend  

Een patchwork vloerkleed brengt sfeer in elk interieur. Dat kan met een uitbundig of juist meer ingetogen design. Net wat u wilt. Het expressieve en hippe karakter van een patchwork vloerkleed spreekt veel mensen aan. Ze worden er blij van. Als u ook graag een patchwork vloerkleed in uw interieur wilt, moet u eens naar Koreman in Maastricht komen. Daar liggen de mooiste patchwork vloerkleden.

Wat is een patchwork vloerkleed?

Patchwork vloerkleden zijn vloerkleden die zijn samengesteld uit delen van bestaande of nieuwe vloerkleden. Deze delen worden patches genoemd. Om een aantrekkelijk patchwork vloerkleed samen te kunnen stellen, moet de ontwerper kleuren en patronen harmonieus weten te combineren. Koreman Exclusive Carpets heeft uitsluitend patchwork vloerkleden in haar assortiment die harmonieus zijn samengesteld, geen lappendekens.

Het maken van een handgeweven vloerkleed vereist vakmanschap. Hoe de patches aan elkaar worden genaaid is cruciaal voor de levensduur en uitstraling. De patchwork vloerkleden die Koreman samenstelt, zijn solide, gaan lang mee en blijven mooi.

Is een patchwork vloerkleed machinaal- of handgemaakt?

Een patchwork tapijt van Koreman is altijd handgemaakt. Machinaal vervaardigde patchwork vloerkleden zult u niet aantreffen bij Koreman. Ieder vloerkleed van patchwork is daarom uniek. Er is geen tweede beschikbaar. Machinaal vervaardigde patchwork vloerkleden worden meestal met behulp van een computergestuurd design gemaakt. En dat zie je. Die zijn lang niet zo mooi en zeker niet authentiek.

Een patchwork vloerkleed van Koreman wordt meestal gemaakt van delen van bestaande of oude vloerkleden die op een geweven rug worden gestikt voor stabiliteit. Bij de selectie van de patches wordt goed gekeken naar de kleur en gebruikssporen. Slechte stukken of te verschoten kleuren worden gemeden. In tegenstelling tot wat andere producenten doen, worden de patchwork vloerkleden van Koreman Maastricht niet opnieuw gekleurd. De patchwork tapijten die in onze winkel-showroom liggen, hebben historie en een mooie, natuurlijke uitstraling.

Een vintage patchwork vloerkleed is hip en toch tijdloos?

Vintage is helemaal in. Vintage is geen modegrill maar een trend. En trends gaan vele jaren mee. Op een vintage patchwork vloerkleed raakt u niet snel uitgekeken. Maar wat is vintage? Vintage is eigenlijk een mooie omschrijving voor tweedehands. Of authentiek.

Een vintage vloerkleed is dus eigenlijk een tweedehands vloerkleed en niet nieuw. Vintage patchwork vloerkleden zijn wèl nieuw gemaakt maar dan van delen (patches) van bestaande of oude vloerkleden. De patchwork vloerkleden van Korenman zijn eigenlijk allemaal vintage vloerkleden en zijn vooral smaakmakers voor vloeren en interieurs.

Een patchwork vloerkleed van Koreman komen uit Anatolië of Iran

Koreman Exclusive Carpets heeft een mooie collectie patchwork vloerkleden in haar winkel-showroom te Maastricht. Deze vloerkleden komen van ver: Anatolië (Turkije) en Iran. Vooral specialisten van Kelim vloerkleden zijn bedreven in het vervaardigen van patchwork vloerkleden. Als u nieuwsgierig bent geworden, raadpleeg dan vooral eerst deze pagina’s en kom dan naar onze zaak om ze in het echt te zien. U kunt daarvoor vrijblijvend een afspraak maken.

Kunt u niet wachten en hebt u op onze site al een patchwork vloerkleed gezien dat u graag wilt hebben? Of misschien wel een oosters tapijt of modern vloerkleed? Dan kunt u het online bestellen en zorgen wij ervoor dat het bij u thuis wordt bezorgd en gelegd.

Menu