Kleurrijk interieur - tips voor een bijpassend vloerkleed - Koreman

Kleurrijk interieur – tips voor een bijpassend vloerkleed

Heeft u een kleurrijk interieur of wilt u een kleurrijk interieur realiseren? Dan heeft Koreman Exclusive Carpets een aantal praktische tips voor u als u een handgeknoopt Oosters vloerkleed in dit interieur wilt inpassen.

Er zijn verschillende aspecten waar u op kunnen letten bij het kiezen van een vloerkleed. Of u nu een kleurrijk bohemian interieur, een modern kleurrijk interieur of bijvoorbeeld een kleurrijk landelijk interieur heeft, de tips hieronder zijn op alle stijlen van toepassing.

5 tips voor een vloerkleed in een kleurrijk interieur

  1. Kleurenschema – Begin met het bepalen van een kleurenschema voor het interieur. Kies een aantal basiskleuren die goed bij elkaar passen en die de gewenste sfeer en stijl weerspiegelen. Het vloerkleed kan een van deze basiskleuren bevatten of een kleurrijk accent vormen dat aansluit bij de rest van het interieur.
  2. Evenwicht – Zorg voor evenwicht in het kleurrijke interieur. Als het vloerkleed al opvallend kleurrijk is, kan het helpen om de andere elementen in de ruimte wat rustiger te houden. Denk aan neutrale tinten voor de muren, meubels en gordijnen, zodat het vloerkleed de blikvanger blijft zonder dat het geheel te druk wordt.
    patroon en textuur
  3. Patroon en textuur – Naast kleur kan het patroon en de textuur van het vloerkleed bijdragen aan het kleurrijke interieur. Overweeg een vloerkleed met levendige patronen en texturen die harmoniëren met de rest van de inrichting.

Mix verschillende patronen en texturen, maar zorg ervoor dat ze elkaar aanvullen en niet met elkaar vloeken. Gaat uw voorkeur uit naar een kleurrijk hoogpolig, laagpolig of flatweave vloerkleed of wilt u liever een neutraal vloerkleed?

Een grijs vloerkleed is wellicht de best optie voor u als uw interieur kleurrijk is. Grijs is namelijk de meest neutrale kleur van het kleurenspectrum. Het is de kleur waarop alle andere kleuren het best tot hun recht komen (en niet wit of zwart, zoals veel mensen denken).

4. Afmetingen – Let op de grootte en vorm van het vloerkleed in relatie tot de ruimte waarin het wordt geplaatst. Zorg ervoor dat het vloerkleed niet te klein is, anders kan het verloren gaan in de ruimte. Aan de andere kant moet het ook niet te groot zijn, omdat het dan overweldigend kan worden. Denk aan de verhoudingen en de beschikbare ruimte bij het kiezen van het juiste formaat vloerkleed.

Koreman heeft vloerkleden in diverse maten. Het is bovendien mogelijk om een vloekleed op maat te laten ontwerpen en maken. Vraag naar de mogelijkheden

5. Persoonlijke voorkeur – Het belangrijkste is dat het vloerkleed past bij uw persoonlijke voorkeur en smaak. Een handgeknoopt Oosters tapijt van Koreman moet een exclusieve verrijking zijn voor uw interieur en moet daarom een gevoel van blijdschap en comfort oproepen. Kies daarom voor kleuren waar u zich prettig bij voelt en die u inspireren. Anders krijgt u misschien spijt van uw aankoop en dat moet u niet willen.

Natuurlijk gekleurd vloerkleed

De handgeknoopte vloerkleden van Koreman zijn 100% natuurlijk. De garens van de vloerkleden worden met natuurlijke en plantaardige kleurstoffen gekleurd. Het kleuren van vloerkleden is in traditionele knooplanden zoals India en Iran, een ambacht. Er komen geen machines aan te pas en chemische stoffen zijn hoe dan ook uit den boze. Kortom, het kleurproces is niet schadelijk voor mens, dier en het milieu.

handgeknoopte vloerkleden

Kleuren kunnen door invloed van zonlicht flets worden. Dat geldt niet voor de kleuren van een 100% natuurlijk vloerkleed van Koreman Maastricht. De natuurlijke pigmenten hebben de eigenschap dat ze hun kleurintensiteit behouden waardoor het vloerkleed na jaren er nog als nieuw uitziet.

Een kleurrijk interieur moet ook gezellig zijn

Wilt u een kleurrijk interieur of wilt een kleurrijk vloerkleed? Wat uw keuze ook mag zijn, een vloerkleed zorgt ervoor dat uw meubels harmonieus met elkaar verbonden zijn. Een vloerkleed creëert sfeer, gezelligheid en warmte. In een kleurrijk interieur moet het wel prettig vertoeven zijn. Als de kleuren op je afkomen, geeft dat onrust. Let daarop.

Warme kleuren zoals geel, oranje en rood zijn levendig en energiek. Koele kleuren zoals groen en blauw, zijn ingetogen en geven meer rust.

Kom naar Maastricht, kom naar Koreman

Waar uw voorkeur ook naar uitgaat, Koreman Exclusive Carpets, heeft voor elke kleurwens wel een bijpassend vloerkleed. Doe een dagje Maastricht en bezoek onze winkel-showroom nabij het Vrijthof. Uw keuze komen we graag bij u thuis tonen als u dat wilt.

Het is niet noodzakelijk, maar wel handig om uw afspraak bij ons in plannen. Dan heeft u alle ruimte, tijd en aandacht. We zien u graag in het centrum van Maastricht in ons statige pand aan de Helmstraat 12.

koreman maastricht

Deel dit artikel:

Bekijk ook:

Menu