Oosterse meubelen: Top 10 van Koreman Maastricht

Top 10 Oosterse meubelen die zich thuis voelen in een Westers interieur

indiase-kast

Oosterse meubels doen het goed in ons Westers interieur. Dat is niet vreemd omdat meubelen uit o.a. China en India zo karakteristiek zijn dat ze direct de aandacht trekken. Waar in veel Westerse interieurs materialen, merken en meubelen met zorg op elkaar worden afgestemd, zal een Oosters meubel er daarom direct uitspringen.

Meubels uit Azië hebben ook vaak iets mystieks. De Oosterse meubels van Koreman Maastricht zijn van degelijke kwaliteit en met de hand gemaakt. Het zijn oude, authentieke familiestukken van weleer die graag kennismaken met bijvoorbeeld een Nederlands interieur.

Koreman Maastricht heeft een uitgebreid en gevarieerd assortiment Oosterse meubelen in haar collectie. U kunt deze zien in onze webshop maar in het echt in onze winkel-showroom, hartje Maastricht. Als voorproefje tonen we u hier graag 10 Oosterse topmeubelen.

1. Authentieke Almirah kast – India (1900 – 1920)

Deze originele oude Almirah kast is afkomstig uit Rajasthan, India. De kast is door lokale meubelmakers gemaakt van acaciahout. De natuurlijke en doffe kleuren geven de kast een vintage uitstraling. Wat deze kast zo bijzonder maakt, is dat kastdeuren met houtsnijwerk afkomstig zijn uit een oud klooster in Rajasthan. Het was in die tijd gebruikelijk dat deuren en luiken van oude paleizen, kloosters en tempels een tweede leven kregen als kastdeur. De kast is een ontdekking van Raymond Koreman en past in elk interieur. Van modern tot klassiek.

Meer product- en prijsinformatie

opvallende antieke staande indiase kast

2. Zwarte Chinese Bruidskast – China (1900 – 1920)

Chinese bruidskasten zijn populair bij liefhebbers van Chinees meubilair. Koreman heeft een aantal exemplaren in haar winkel-showroom staan zoals dit exemplaar uit de regio Shandong. Tijdens een speurtocht naar exclusieve meubelen door China hebben we dit exemplaar gevonden en naar Koreman in Maastricht verscheept. De kast is een traditioneel huwelijksgeschenk en symboliseert door de metalen platen -als de kastdeuren dicht zijn – het gesloten huwelijk. De kast staat perfect in de lak (maar liefst 6 lagen!) en heeft geen scheuren of klemmende lades.

Meer product- en prijsinformatie

Zwarte antieke Chinese kast met koperbeslag

3. Decoratief oud Chinees dressoir (1900 – 1920)

Dit dressoir is een pronkstuk uit onze collectie Oosterse meubelen uit de regio Shanxi-China. De hand gepenseelde panelen zijn authentiek en getekend door de tijd. Het dressoir is uniek en antiek maar functioneert nog perfect. Chinese meubels van Koreman misstaan in geen enkel interieur. Sterker, ze trekken de aandacht en dan hoor je meestal: “Wauw, wat is dit? Een dressoir? Wat mooi? Hoe kom je daaraan?” Glimmend van trots en zoveel complimenten antwoordt u vanzelfsprekend: “Van Koreman uit Maastricht. Daar hebben ze zo veel mooie Oosterse meubels.”

Meer product- en prijsinformatie

chinese antieke kist met fraai schilderwerk

4. Grote, rode Chinese kast uit China, Shangdong (1900 – 1920)

Een antieke kast waar je niet omheen kan. In elk interieur is deze kast een opvallende verschijning. De kenmerkende rode kleur is typisch voor de Chinese meubelindustrie van een eeuw geleden. De afmetingen zijn 95 x 45 x 179 cm (b x d x h). Deze kast heeft wellicht 6 tot 8 natuurlijke laklagen meegekregen tijdens de restauratie door Chinese vakmensen en heeft mede daardoor een exclusieve uitstraling. De laklagen bieden bovendien aextra bescherming. Als u meent dat deze kast perfect past in uw interieur, kom dan naar onze de zaak in Maastricht.

Meer product- en prijsinformatie

Chinese staande kast rood

5. Elegante, rode Chinese sidetable (1900 – 1920)

Dit is me d’r eentje. Een juweel. Tiptop in orde en strak in de lak. 100 jaar oud maar eeuwig modern. Deze handgemaakte sidetable komt uit Jiangsu, China en is 123 cm breed, 86 cm hoog en 35 cm diep. De sidetabel is is gek op aandacht en beslist geen muurbloempje. De sidetable doet het goed in een strak en eigentijds interieur maar ook in een meer klassieke inrichting. Bij Koreman in Maastricht staat de sidetable te pronken in de showroom maar ze staat liever bij u in huis. Chinese meubelen zijn overigens ook graag gezien in hotels en luxe winkels.

Meer product- en prijsinformatie

antieke chinese rode sidetable

6. Oud dressoir uit Jodhpur, India (1930 – 1940)

Koreman heeft niet alleen prachtige dressoirs uit China in haar collectie. Ook dit pronkstuk uit India zal uw interieur verrijken. Het dressoir is gemaakt van oude tempeldeuren. Het acaciahout is oerdegelijk en de kleuren doen denken aan koperroest. Het dressoir heeft voldoende opbergruimte en de deurtjes openen en sluiten nog steeds perfect. Kenmerkend voor oude Indiase meubels is dat ze een vintage look hebben. In een moderne inrichting of een interieur in Ibiza-stijl past dit dressoir perfect. Kom het maar eens in onze showroom bekijken.

Meer product- en prijsinformatie

Muurkast uit India in patinakleur

7. Middelgrote Almirah kast uit Rajasthan, India (1910 – 1920)

Deze Indiase kast met twee deuren, legplanken en lades is een bijzonder exemplaar. Het gedetailleerde houtsnijwerk maakt van de kast eerder een kunstwerk dan een nuttig en mooi gebruiksartikel. Wie op zoek is naar een bijzonder meubelstuk voor het interieur treft het met deze middelgrote kast (89b x 143h x 30d). De kast is een oorspronkelijk familiestuk geweest en is doorgegeven aan volgende generaties. Hoe mooi is het dan als u deze traditie in ere houdt. In onze winkel-showroom te Maastricht kunt u dit pronkjuweel komen bekijken en kopen.

Meer product- en prijsinformatie

oude kast uit india met houtsnijwerk

8. Oude Damchiya kist uit India (1890 – 1900)

Deze kist uit de deelstaat Rajasthan is een kist met een verhaal. Een Damchiya is een ‘hoopkist’. Een huwelijksgeschenk voor een bruid waarin ze al haar kostbaarheden die ze op de bruiloft kreeg in kon opbergen en bewaren. De Damchiya kist was een traditioneel geschenk van de ouders van de bruid. Deze kist die bij Koreman in de winkelshowroom staat is een fraai exemplaar. Zeer gedetailleerd houtsnijwerk en prachtig ingekleurde elementen en tekeningen. Het formaat van deze fraaie hoopkist is 125 x 64 x 119 cm (b x d x h). Iets voor u?

Meer product- en prijsinformatie

Antieke bruidskist uit india

9. Oude kist uit Jaipur, India (1900 – 1910)

Deze antieke kist is een bijzonder exemplaar vanwege de bestorven kleuren en het beslag. Door de vintage uitstraling past deze kist in menig modern interieur. Bijzonder aan deze kist is dat die op pootjes staat. Dat zie je niet zo vaak. Een Indiase kist zoals deze kan in een eigentijds interieur uitstekend dienen als salontafel. Het formaat van de Indiase kist is 66 x 137 x 50 cm (b x l x h). De kist is gemaakt van panelen die vermoedelijk eerder een andere bestemming hadden. De kist is in goede staat en functioneert als nieuw.

Meer product- en prijsinformatie

Antieke Indiase kist of salontafel

10. Origineel handgemaakt rood Chinees dressoir (1900 – 1920)

Dit elegant Chinees meubel troffen wij aan in een restauratieatelier in de regio Gansu, nabij de Mongoolse grens. Het dressoir is fors en toch elegant. Met vier deurtjes en legplanken biedt het Chinese dressoir voldoende opbergruimte. Naast het praktisch nut, is het meubelstuk ook nog eens een aantrekkelijke blikvanger in een Westers interieur zoals dat van u. Net als andere Chinese meubels zoals de sidetable en hoge kast, is de kwaliteit top en de afwerking degelijk. Als u dit dressoir bestelt, brengen wij het, zoals gebruikelijk, kosteloos bij u thuis.

Meer product- en prijsinformatie

Oud Chinees rood gerestaureerd dressoir

Wil je meer weten over de Oosterse kasten? Lees dan hier verder. Al deze Oosterse meubels kun u ook in onze webshop bestellen maar om een goed beeld te krijgen komt u natuurlijk naar onze winkel-showroom in Maastricht. Maak er dan meteen een gezellig dagje van want Maastricht is een hele leuke stad.

Heeft u nog meer interesse in het Oosterse interieur, misschien is: Hoe creëer je een eclectisch interieur?

Deel dit artikel:

Bekijk ook:

Menu